Türkiye

Erdoğan'dan Baykal'a: Başının çaresine baksın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yüzde 49'un adayı olabileceği"ne yönelik sözleriyle ilgili, "Onu değerlendirmeye gereksiz buluyorum. Bu tamamen bir virüs hareketidir, bir fitne hareketidir. Sayın Baykal bu işleri oynamayı bıraksın da kendi başının çaresine baksın" dedi.

Konular: Türkiye
[Fotoğraf: AA]

cumhurbaşkanı tayyip erdoğan, rusya'ya hareketi öncesinde ankara esenboğa havalimanı'nda basın toplantısı yaptı. eski chp genel başkanı ve antalya milletvekili deniz baykal'ın "11. cumhurbaşkanı abdullah gül'ün yüzde 49'un adayı olabileceği"ne yönelik sözleri hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan cumhurbaşkanı erdoğan, "onu değerlendirmeye gereksiz buluyorum. bu tamamen bir virüs hareketidir, bir fitne hareketidir. sayın baykal bu işleri oynamayı bıraksın da kendi başının çaresine baksın" dedi.

cnn türk'e konuşan deniz baykal, 16 nisan'da yapılan anayasa değişikliği referandumunda çıkan yüzde 49 "hayır" oyuna atıfla, 11. cumhurbaşkanı abdullah gül'ün yüzde 49'un adayı olabileceğini söylemişti. baykal, "gül aday olursa değerlendirilmesi lâzım" demişti.

"kabine revizyonu hükümetin gündeminde yok"

erdoğan'a kabine revizyonu olup olmayacağıyla ilgili soru da soruldu. cumhurbaşkanı bunun üzerine, "şu anda hükümetin gündeminde böyle bir şey yok. böyle bir teklif ile sayın başbakan bana gelmiş değil. dün yapılan programın ardından bir araya gelişimiz, şu anda tabii ki özellikle devlette atılan bazı adımlar var, bu adımlarla ilgili olarak beraber görüşmemizi gerektiren konular vardı, bu konuları paylaşma fırsatı bulduk" dedi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;