2015 Genel Seçimi

Erdoğan'dan yeni hükümetle ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu'na hükümeti kurma görevini Meclis Başkanlığı seçimini beklemeden vereceği iddialarını yalanladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan [Fotoğraf: AA / Arşiv]

dünya mülteciler günü nedeniyle mardin'de olan cumhurbaşkanı tayyip erdoğan, hükümet kurma göreviyle ilgili açıklama yaptı. erdoğan'a başbakan ahmet davutoğlu'na hükümeti kurma görevini meclis başkanlığı seçimini beklemeden vereceği iddiaları soruldu. erdoğan buna, "afedersiniz, sağıra hakaret etmek istemiyorum ama duymaz uydurur. bunların yaptığı iş bu. böyle bir düşüncem yok" diye cevap verdi.

7 haziran genel seçimlerinin ilk sonucu koalisyon. koalisyonun provası ise meclis başkanlığı seçimlerinde yaşanacak. 13 yıl sonra ilk kez meclis başkanı ak parti'den olmayabilir. 

meclis iç tüzüğüne göre; yeni seçilen milletvekillerinin yemin ettiği ilk oturumdan itibaren, 5 gün içerisinde meclis başkanı ve başkanlık divanı için adaylık süreci başlayacak. partiler adaylarını belirleyecek. 5 gün sonunda bu kez seçim için 5 günlük süre başlayacak. süreç 10 gün içinde tamamlanacak. pazarlıklar da bu sürede yürüyecek.

kaynak: dha, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;