Kafkasya

'Ermenistan ateşkesi ihlal ediyor'

BM'nin Azerbaycan temsilcisi Mehdiyev, Ermeni Silahlı Kuvvetleri'nin Azeri-Ermeni cephe hattında 102 defa ateşkesi bozduğunu açıkladı.

Haberin Öne Çıkanları

BM'ye şikayet gitti

102 ihlal yapıldı

Biri sivil 6 kişi öldü

Mehdiyev, ihlaller esnasında Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin beş askerinin öldüğü, bir Azeri vatandaşının ise yaralandığı belirtti.

azerbaycan bm daimi temsilcisi büyükelçi agşin mehdiyev, genel sekreter  ban ki-mun ve güvenlik konseyi'ne, ermeni silahlı kuvvetleri'nin azeri-ermeni cephe hattında yaptığı ateşkes ihlallerini şikayet eden bir mektup gönderdi. 

apa haber ajansının bm basın merkezi'ne dayandırarak verdiği habere göre, mektupta, ermeni silahlı kuvvetleri'nin azeri-ermeni cephe hattında kasım ve aralık ayları içerisinde 102 defa ateşkesi bozduğunu ifade edildi.

mehdiyev ayrıca, azerbaycan silahlı kuvvetleri'nin beş askerinin öldüğü, bir azeri vatandaşının ise yaralandığı belirtti. 

mektupta ermenistan tarafının bm'de, azerbaycan ordusunun ateşkes ihlali yaptığı yönünde yalan haberler yaymasından dolayı azerbaycan tarafının endişeli olduğuna da değinildi. 

ermenistan hükümetinin yürüttüğü işgalci siyasete son vereceğine azerbaycan tarafının inandığına da işaret edilerek ''ermenistan işgal ettiği azerbaycan topraklarından çekilecek ve uluslararası hukukun kararlarına uymaya mecbur kalacak'' ifadesi kullanıldı.

kaynak: ajanslar  

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;