Çevre

Eroğlu: Yakaladığımız zaman 'orman kanunu' uygulayacağız

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu baraj, havza ve ormanlık alanlara moloz ve çöp dökerek kirliliğe neden olanları uyarıp, "Bakın buradan herkes bütün kamyoncular da bilsin, nitekim belli ekipler ve gizli kameralar kurduk. Yakaladığımız zaman 'orman kanunu' uygulayacağız. Kamyonuna, her şeyine el koyacağız. Bu işin şakası yok ve o kişiyi de ormanı tahrip ettiğinden dolayı 'orman kanunu' mucibince savcılığa, mahkemelere sevk edeceğiz" dedi.

Konular: Türkiye, Çevre
[Fotoğraf: AA]

çanakkale'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan orman ve su işleri bakanı veysel eroğlu barajlara, havzalara ve ormanlık alanlara hafriyat döküldüğü yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"mesela istanbul belgrad ormanı'nda yol kenarına birkaç kamyon moloz dökülmüş, hemen tespit ettik. ayrıca kilyos tarafına sahile dökülmüş. bunları tespit ettik. şimdi ben buradan şu mesajı veriyorum; orman teşkilâtıma talimat verdim, yakaladığınız zaman orman kanunu uygulayacaksınız. bakın buradan herkes, bütün kamyoncular da bilsin, nitekim belli ekipler ve gizli kameralar kurduk. yakaladığımız zaman orman kanunu uygulayacağız. kamyonuna, her şeyine el koyacağız. bu işin şakası yok ve o kişiyi de ormanı tahrip ettiğinden dolayı orman kanunu mucibince savcılığa, mahkemelere sevk edeceğiz. talimatım bu. kusura bakmayın, hiç kimsenin böyle hakkı yok. hiç kimsenin havzalara kaçak çöp döküm yapma hakkı yoktur. dolayısıyla bunu ihlâl edenler kesinlikle cezalandırılacaklardır. 'kamyonuna, ne varsa el koyun' diye talimat verdim yani. hadi, hele bir döksün bakayım."

beraberindeki orman genel müdürü ismail üzmez'e de yeniden talimat veren eroğlu, "ismail bey, orman kanunu uyguluyoruz. bütün şeyine el koyacaksınız. idari mal olarak kayda geçireceksiniz kamyonlarını" dedi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;