Diğer Sporlar

Erzurum, EYOF’u bekliyor

Erzurum, 11-18 Şubat tarihleri arasında Avrupa Gençlik Kış Festivali (EYOF)’ne ev sahipliği yapacak. Organizasyonda 40 ülkeden 832 sporcu yarışacak. Türkiye'yi 24'ü kız, 45'i erkek 69 sporcu temsil edecek.

Konular: Spor

türkiye'nin 11-18 şubat tarihlerinde ilk kez düzenleyeceği ve 40 ülkeden 832 sporcunun katılımıyla erzurum'da gerçekleştirilecek avrupa gençlik kış festivali (eyof2017) için tesislerden sporcuların konaklayacağı oyunlar köyüne, sporcuların ulaşımından sağlık ihtiyaçlarına kadar tüm hazırlıklar tamamlanarak geri sayım devam ediyor.

2011 universiade ile kış sporlarına ev sahipliği yapan “dadaşlar" kenti erzurum, uluslararası kayak federasyonu (fis) 2012 kuzey disiplin gençler ve 23 yaş altı dünya kayak şampiyonası, 2012 dünya karışık çiftler curling şampiyonası gibi önemli uluslararası organizasyonların ardından şu sıralar farklı bir heyecan yaşıyor.

erzurum, bir süre önce, ilk kez 1991 yılında belçika'da yaz festivali olarak başlayan ve 1993 yılında bünyesine kış festivalini de ekleyen eyof'a ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

alp disiplini yarışlarının yapılacağı palandöken başta olmak üzere konaklı tesisleri, kayakla atlama kuleleri, curling, buz hokeyi, buz pateni, short track salonlarını organizasyona hazır hale getiren erzurum, en küçük olumsuzluk yaşanmaması için söz konusu tesislerdeki test müsabakalarından da tam not aldı.

tesislerin yanı sıra sporcuların ulaşımından sağlığına, güvenliğinden konaklayacakları ya da madalya alacakları alanlara kadar organizasyonla ilgili tüm unsurların ele alındığı hazırlıklarda, sporcuların sağlık sorunları için erzurum bölge eğitim ve araştırma hastanesi bünyesinde eyof hastanesi acil servisi ile eyof medikal acil çağrı merkezi (call center) oluşturuldu.

oyuncuların konaklayacağı oyunlar köyü'ndeki bina ve tesisler de gerekli tadilat işlemleri yapılarak yeniden düzenlendi. oyunlar köyü yanındaki araç terminalinde de düzenlemeler yapıldı, madalya törenlerinin yapılacağı alanlar da belirlendi.



600 gönüllü görev alacak


festival süresince sporcu ve katılımcıların tesislere, konaklama ile etkinlik alanlarına sorunsuz ve güvenli şekilde ulaşımı için gerekli bütün hazırlıkların tamamlandığı çalışmalarda, oyunlarda görev alacak gönüllülerin belirlenmesi için de yaklaşık 4 bin 500 kişi mülakata alındı.

mülakat sonunda kişisel özellikleri dışında dil ve spor bilgileri baz alınarak seçilen 600 gönüllü, organizasyonlardaki sosyal aktiviteler ve yapacakları görevlerle ilgili eğitim verilerek görev alacakları tesislerde çalışmaya başladı.

umut ve barışın simgesi "karbeyaz" maskot oldu


hazırlıklar çerçevesinde eyof simgesi olacak maskot da "karbeyaz" olarak belirlendi.

internet üzerinden yapılan oylama sonucu "caan", "poyraz" ve "canbala" isimleri ile girdiği yarışta oyların yüzde 36'sını alarak birinci seçilen maskot "karbeyaz", bereketin simgesi kar ile umut ve barışın rengi beyazdan esinlenerek oluşturuldu.


40 ülkeden 832 sporcu madalya için ter dökecek


yılbaşından itibaren eyof için süslenecek olan erzurum, artık "yıldızlar erzurum'da parlıyor" sloganıyla 40 ülkeden 14 ila 18 yaş arasındaki 832 sporcunun katılacağı eyof 2017 için geri sayıma başladı.

organizasyon, alp disiplini, biatlon, kayaklı koşu, curling, buz pateni, buz hokeyi, sürat pateni, kayakla atlama ve snowboard'dan oluşan 9 farklı branşta gerçekleştirilecek ve olimpiyat oyunlarına katılma potansiyeli olan genç sporcuların teşvik edilmesi açısından önem taşıyor.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;