Ortadoğu

Esed: Bir haftada ateşkes zor

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, ülkede bir hafta içinde ateşkes sağlanamayacağını savunurken, " Ateşkes en başta teröristlerin pozisyonlarını güçlendirmesini önlemektir. Teröristlere silah ve ekipman taşınmasına izin verilmemesidir. Bu şartların oluşmasını kim sağlayacak? Kimse" diye konuştu.

[Fotoğraf: AA-Arşiv]

suriye devlet başkanı beşar esed, bölgesel idare temsilcileri ve suriyeli avukatlara yaptığı konuşmada, batı'yı hedef aldı. ülkede ateşkes sağlanması için gösterilen çabalar için "batı sadece militanlar kayıp vermeye başladığında ateşkesten söz ediyor. ateşkes sadece ordular veya devletler arasında olur. teröristlerle devletler arasında değil" diye konuştu. 

esed şöyle devam etti: 

"ateşkes ve operasyonların durması meselesi... eğer bu olursa her grubun silah kullanmayı bırakacağı anlamına gelmiyor. ateşkes en başta teröristlerin pozisyonlarını güçlendirmesini önlemektir. teröristlere silah ve ekipman taşınmasına izin verilmemesidir. bu şartların oluşmasını kim sağlayacak? kimse" 

türkiye ve suudi arabistan'a da suçlamalar yönelten esed, iki ülkenin iki yıldır suriye'ye askeri müdahalede bulunmaya çalıştığını öne sürüp, "bu zor ama böyle bir aptallığın olmayacağını söyleyemem" diye konuştu. 

esed viyana'da suriye'nin müttefiklerinin de kabul ettiği 18 aylık geçiş sürecine de tam ayrıntı vermeden meydan okudu. olası bir geçiş sürecinin mevcut anayasaya göre uygulanabileceğini söyledi. esed, "herhangi bir geçiş hükümetinin kurulması anayasa'ya aykırıdır" dedi. 

kaynak: al jazeera, reuters

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;