Suriye'de iç savaş

Esed: Suriye’de zarar 200 milyar doları geçti

Suriye Devlet Başkanı Esed, ülkede altıncı yılına girilen iç savaşın zararının 200 milyar doları geçtiğini söyledi.

suriye devlet başkanı beşşar esed, rus ria haber ajansına konuştu. suriye’de altıncı yılına girilen iç savaşın maliyetinin 200 milyar doları geçtiğini söyledi. “ekonominin ve altyapının aldığı hasarın maliyeti 200 milyar doları geçti. altyapıyı yenilemek uzun zaman alacak” dedi.

esed türkiye, suudi arabistan, fransa ve birleşik krallık’ın rejim güçlerinin yenilmesini istediklerini söyledi. “görüşmelerde kendi koşullarını uygulamaya koymak için, savaş meydanında yenilmemizi istiyorlar” dedi. rejim güçlerinin savaştaki kazanımlarının barışa katkıda bulunacağını iddia etti.

beşşar esed, ülkesindeki rus askeri varlığının küresel güç dengesi açısından gerekli olduğunu ifade etti. 

suriye'nin federal bir yapıya dönüşmek için çok küçük olduğunu söyleyen esed, ülkedeki kürtlerin çoğunun üniter bir suriye'de yaşamak istediğini öne sürdü. 

ingiltere merkezli suriye insan hakları gözlemevi, suriye’de beş yıldır süren iç savaşta 370 binden fazla kişinin öldüğünü tahmin ettiklerini 23 şubat’ta açıklamıştı.

kaynak: reuters ve rt

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;