Suriye'de iç savaş

Esed'den Hizbullah yanlısı kanallara yasak

Suriye Hükümeti, Hizbullah'a yakın Menar ve Meyadin televizyonlarının resmi izin almadan ülkeden canlı yayın yapmalarını yasakladı. Meyadin TV, karar üzerine faaliyetlerini durdurdu ve ekibini Suriye'den geri çekti.

Konular: Ortadoğu
Suriye İletişim Bakanı Umran Zubi, kararın siyasi yönünün olmadığını söyledi. AFP (Arşiv)

suriye iletişim bakanı umran zubi, menar ve meyadin televizyonları için alınan kararın 'teknik' olduğunu söyledi.

aralarında menar ve meyadin’in de olduğu bir grup kanal, 20 mart’ta humus’taki hısn kalesi’nde yaşanan çatışmaları canlı yayınlamıştı.

al jazeera kaynakları, televizyonların engellenmesinin asıl nedeninin, suriye güvenlik teşkilatı içerisinde yapılan baskılar olduğunu aktardı.

menar ve meyadin kanalları, suriye ordusunun muhaliflerle çatıştığı ve ele geçirdiği bölgelerden sık sık canlı yayın yapıyordu. 

lübnan merkezli şii örgüt hizbullah, suriye'deki iç savaşta esed rejimine destek veriyor. 

esed'in danışmanından facebook açıklaması

suriye devlet başkanı beşşar esed’in danışmanı buseyna şaban, sosyal paylaşım sitesi facebook’ta kendisine atfedilen, ‘bazı dost kanallar, bazı grup ve devletler olmasaydı suriye direnemezdi intibaı yaratan haberler yapıyor’ ifadelerini reddetti.

şaban, suriye haber ajansı sana’ya verdiği demeçte, ‘facebook’ta herhangi bir sayfam yok. ismime açılmış bu sayfada yazılanlarla yakından uzaktan hiçbir alakam yok’ dedi.

esed’in danışmanı, bu tür haberlerin çıkarılmasının ilişkileri bozmayı hedeflediğini söyledi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;