Euroleague

Euroleague'de Türk finali

Fenerbahçe, yarı finalde Fransız ekibi Tango Bourges'u 59-50 mağlup etti. Finalde Galatasaray Odeabank'ın rakibi oldu. Kupanın ilk kez Türkiye'ye gelmesi kesinleşti.

Konular: Spor, Basketbol
Fenerbahçe, karşılaşmanın ilk yarısını iki sayı önde kapattı.
Fenerbahçe, karşılaşmanın ilk yarısını iki sayı önde kapattı. [AA]

euroleague finalinde ilk kez iki türk takımı karşı karşıya gelecek. kupa ilk kez bir türk takımının olacak.

final maçı 11 nisan pazar günü tsi 16:00'da rusya'da oynanacak.

fenerbahçe, euroleague'de maç kaybetmeden finale yükselmeyi başardı. sarı lacivertliler, geçtiğimiz sezon da final oynamış ancak rus ekibi ekaterinburg'a mağlup olmuştu.

fenerbahçe, tango bourges mücadelesi baştan sona çekişme içinde geçti. fransız ekibi maça 4-0'lık seriyle başladı. fenerbahçe üst üste 11 sayı bularak oyunda üstünlüğü eline geçirdi. fenerbahçe ilk çeyreği de 13-6 önde bitirdi.

ikinci çeyrekte bourges farkı eritse de fenerbahçe ilk yarıyı 26-24 önde kapattı. üçüncü çeyrekte fransız temsilcisi öne geçmeyi başardı, fenerbahçe toparlandı ve son çeyreğe bir sayı önde girmeyi bildi. çekişme son çeyrekte de sürdü. fenerbahçe salondan dokuz sayı farkla galip ayrıldı. 

fenerbahçe'de angel mccoughtry 22 sayı ve 10 ribaunt ile galibiyette önemli pay sahibi oldu. agnieszka bibrzycka da 11 sayı ile çift hanelere ulaştı.

fransız ekibinde ise endene miyem 12 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. 

galatasaray, sekizli finallere ev sahipliği yapan ekaterinburg'u 77-70 mağlup ederek ilk finalist olmuştu. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;