Euroleague

Euroleague'in en tecrübelisi Obradovic

Euroleague Perşembe günü başlıyor. Bu ligde mücadele edecek 24 takımın başantrenörü arasında Fenerbahçe'den Zeljko Obradovic tecrübesiyle öne çıkıyor.

Obradovic, Fenerbahçe'de ilk senesinde şampiyonluk yaşadı. [Fotoğraf: AA]

euroleague 24 takımın yer alacağı 2015-2016 sezonunda görev yapacak başantrenörlerden fenerbahçe başantrenörü obradovic bu yıla kadar 13 sezonda 289 maça çıktı.

obradovic'in çalıştırdığı ekipler bu müsabakalarda 200 galibiyet ve 89 yenilgi aldı. 2001-2002 sezonundan itibaren euroleague ismi altında oynanan bir numaralı kupayı kazanan ilk başantrenör olan obradovic, panathinaikos'la elde ettiği bu başarıyı 2006-2007, 2008-2009, 2010-2011 sezonlarında da tekrarlamıştı.

obradovic'i 193 maçla darüşşafaka doğuş başantrenörü oktay mahmuti, 186 karşılaşmayla ea7 emporio armani milano başantrenörü jasmin repesa takip ediyor.

en başarılı isim dimitris itoudis

cska moskova başantrenörü dimitris itoudis, geçen sezon 30 maçta aldığı 26 galibiyet ve yüzde 86,7 galibiyet oranıyla en başarılı isim olarak dikkati çekiyor.

yunan çalıştırıcıyı 183 müsabakada yüzde 78,7 galibiyet oranıyla barcelona lassa'dan xavi pascual, 106 maçta yüzde 77,4 oran yakalayan real madridli pablo laso izliyor.

en çok çalıştırıcı sırbistan'dan

bu sezon görev yapacak 24 çalıştırıcının 4'ü sırp isimler olurken, bu ülkeyi üçer başantrenörle hırvatistan, ispanya ve yunanistan, ikişer isimle fransa, italya, litvanya ve türkiye, birer çalıştırıcıyla da israil, karadağ ve slovenya izledi.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;