2014 FIBA Dünya Kupası

Ev sahibi İspanya elendi

2014 FIBA Dünya Kupası çeyrek finalinde Fransa, ABD ile turnuvanın en büyük favorilerinden olan ev sahibi İspanya'yı 65-52 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Konular: Spor, Basketbol
İspanyol oyuncular, maçın ardından Fransızları alkışlayarak tebrik etti. [Fotoğraf: AFP]

fransa'nın yarı finaldeki rakibi, brezilya'yı eleyen sırbistan oldu. yarı final mücadelesi 12 eylül cuma günü oynanacak. yarı finalin diğer eşleşmesinde ise abd ile litvanya perşembe günü karşı karşıya gelecek.

fransa'da boris diaw 15, huertel de 13 sayı ile galibiyette önemli rol oynadı. ispanya'da ise paul gasol'un 17 sayısı yenilgiyi önlemeye yetmedi. 

karşılaşmaya hızlı başlayan fransa, ilk üç dakikada 8-0'lık seri yakaladı. bu dakikadan sonra ispanya oyunda dengeyi sağladı ve ilk çeyrek 15-15 berabere bitti.

iki takımın da savunma sertliğini artırdığı ikinci çeyrekte fransa, dış şutlarda daha etkili olunca soyunma odasına 35-28 önde gitti.

üçüncü çeyreğe 6-0'lık seriyle başlayan ve rakibine savunmada adeta potayı göstermeyen ispanya, 24. dakikada farkı 1'e (35-34) indirdi. skor üstünlüğünü ele geçiren ispanya, son çeyreğe 43-42 üstün girdi.

fransa dördüncü çeyreğe diaw'ın etkili oyunuyla başladı ve 34. dakikada 51-45'lik üstünlük yakaladı. bitime 1 dakika kala huertel'in 3 sayılık basketiyle fransa, farkı 8'e çıkardı.

son saniyelerde ispanya'nın çabası yeterli olmadı ve fransa farkı daha da açarak sahadan 65-52 galip ayrılarak yarı finale çıktı.

kaynak: al jazeera ve aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;