Bilim-Teknoloji

Facebook canlı yayını genişletiyor

İlk olarak sadece ünlülere açılan Facebook Live servisi yakında gazeteciler ve onaylı profiller tarafından da kullanılabilecek.

Konular: Bilim-Teknoloji

son ayların popüler trendi olan sosyal medya üzerinden canlı yayın servisi kısa bir süre önce facebook tarafından da kullanıma sunulmuş ancak bu servis sadece ünlüler tarafından kullanılabiliyordu. 

facebook yaptığı açıklama ile live yani canlı yayın servisini sunduğu profil sayısını artıracağını açıkladı. buna göre kısa bir süre sonra gazeteciler ve onaylı profiller de canlı yayın servisini kullanabilecek. firma live özelliğinin yeni profillere ne zaman açılacağı konusunda net bir tarih vermedi. 

firmanın kullanıma sunduğu live hizmetinde ünlüler videolu canlı yayınlar yapabiliyor. ayrıca takipçilerin mesaj yazabildiği canlı yayınlarda interaktif bir ortam oluşturuluyor. 

sosyal medyada canlı yayın ocak ayından itibaren twitter’ın sahibi olduğu periscope ve bağımsız bir uygulama olan meerkat ile başlamıştı. facebook, live servisi ile bu rekabete kısa bir süre önce dahil olmuştu. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;