Ekonomi

Facebook hisseleri S&P’de işlem görecek

Nasdaq borsasında 2012 yılında halka arzı gerçekleşen dünyanın en büyük sosyal medya sitesi Facebook, 20 Aralık'tan sonra S&P 500'de işlem görmeye başlayacak.

Konular: Şirketler

Haberin Öne Çıkanları

Facebook S&P'ye transfer oluyor

Hisseleri yüzde 4 arttı

Piyasa değeri 120 milyar dolar

facebook, dünyanın teknoloji borsası olarak kabul edilen nasdaq’dan ayrılıp, s&p 500'e katılmaya hazırlanıyor. facebook'un nasdaq'taki son işlem günü 20 aralık'ta tamamlanacak ve şirket s&p 500'e transfer olacak.

s&p 500 tarafından yapılan açıklamada, ‘facebook’un öne çıkan bir sektörün öne çıkan şirketi’ olduğu ve teknoloji sektörünü başarılı bir şekilde temsil ettiği bildirildi. açıklamanın ardından facebook hisseleri, borsa kapandıktan sonra yüzde 4,3 değerlenerek 51,51 dolara yükseldi.

piyasa değeri şu anda 120 milyar dolar olan facebook, mayıs 2012’de nasdaq borsasında halka arz gerçekleştirmiş ve halka arzından 16 milyar dolar toplamıştı. şirket halk arzının ilk gününde 38 dolardan 421 milyon hisse satmıştı. halka arzın ardından kısa bir süre sonra facebook hisseleri yüzde 50’nin üzerinde değer kaybetmişti. 

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;