Bilim-Teknoloji

Facebook Messenger 500 milyona ulaştı

Facebook üzerinden gönderilen mesajları mobil cihazlarda görmeyi sağlayan ve ayrı bir uygulama olan Messenger'ın aylık kullanıcı sayısı 500 milyona ulaştı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Facebook Messenger mobil cihazlar üzerinden kullanılıyor
Facebook Messenger mobil cihazlar üzerinden kullanılıyor [Fotoğraf: Facebook]

son rakamlara göre dünya çapında 1.35 milyar kişi tarafından kullanılan sosyal ağ facebook'un kullanımı zorunla hale getirilen mesajlaşma uygulaması messenger ile ilgili rakamlar açıklandı. facebok tarafından verilen bilgilere göre messenger'ın aylık kullanıcı sayısı 500 milyona ulaştı.  

yine yapılan açıklamaya göre facebook messenger'dan bugüne kadar 1 milyarı aşkın mesaj gönderildi. facebook messenger nisan ayından bu yana mobil cihazlarda yüklenmesi zorunlu bir uygulama oldu. nisan ayında uygulamanın aylık aktif kullanıcı sayısı 200 milyondu.

2011 yılında kulanıma sunulan messenger, mobil uygulamalar üzerinden zorunlu olarak kullanılıyor. facebook'un mobil cihaz uygulamalarında mesajları görebilmek için mutlaka ayrı bir uygulama olan facebook messenger'ı indirmek gerekiyor.

kullanıcıların tepkisi olmuştu

facebook tarafından zorunluluk olarak sunulan messenger'a karşı kullanıcılar tepki vermişti. konuyla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde açıklama yapan firmanın ceo'su mark zuckerberg, bu hamle için 'amaç mesajlaşmayı kolaylaştırmak' ifadesini kullanmıştı.

whatsapp da var

facebook messenger bu başarıyı elde ederken yine firmanın sahip olduğu anında mesajlaşma uygulaması whatsapp'ın son kullanıcı sayısı ise 600 milyona ulaştı. bu kullanıcı sayılarıyla facebook anında mesajlaşma alanında rakipsiz firmalardan biri haline geliyor.

kaynak: facebook

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;