Bilim-Teknoloji

Facebook Messenger'a video özelliği geldi

Facebook'un chat uygulaması Messenger, birçok benzer uygulama gibi video içeriğine kavuştu. Uygulamadaki 'beğen' ikonu da büyütüldü.

Konular: Bilim-Teknoloji
Messenger'da 'beğen' ikonu en az 2 katına çıktı. [Fotoğraf: Shutterstock]

mobil cihazlarında facebook uygulaması bulunduranların sadece mesaj kullanmak için karmaşık arayüzde dolanmasına mani olan facebook messenger uygulaması, video içeriğiyle güncellendi.

yeni güncelleme, aynı zamanda sohbetlerde kullanabileceğiniz çok daha büyük bir başparmak ikonu da içeriyor. böylece, hoşunuza giden veya onayladığınız bir söze daha vurgulu cevap verebileceksiniz.

alışık olduğumuz 'like' ikonunun yanına 'big like' olarak eklenen koca başparmağı oluşturmak için, 'beğen' tuşuna normalden biraz daha uzun basmak yeterli.

uygulamadaki fotoğraf ikonuna basılı tuttuğunuzda ise otomatik olarak video devreye giriyor ve çekim yaparak videolu mesaj gönderebiliyorsunuz. facebook messenger, geçmişte sadece mobil cihazınızda kayıtlı bulunan videoları göndermenize izin veriyordu.

en son haliyle aynı özelliği uzun bir süredir bulunduran whatsapp'e benzeyen sayısız uygulama arasına giren messenger, facebook arkadaş listenize özel olmasıyla kendini farklılaştırıyor.

yeni uygulama ios ve android platformları için sunuldu.

kaynak: digital trends ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;