Bilim-Teknoloji

Facebook Messenger'da gizli satranç

Sosyal medya platformu Facebook’un anlık mesajlaşma uygulaması Messenger'da kodlar yardımı ile satranç oynanabildiği ortaya çıktı. Facebook'un henüz test aşamasında olduğu için kamuoyuna duyurmadığı özellik, bir kullanıcı tarafından fark edildi.

Konular: Bilim-Teknoloji
Oyunu başlatmak için bir arkadaşınızla Messenger aracılığıyla sohbet başlatıp, ''@fbchess play'' yazmanız yeterli. [Fotoğraf: Getty Images]

sosyal medya platformu facebook’ta bir kullanıcı, ağın anlık mesajlaşma uygulaması messenger'da kodlar yardımı ile satranç oynanabildiğini fark etti. facebook'un kamuoyuna duyurmamasına rağmen, iki sosyal ağ kullanıcısı, messenger aracılığı ile satranç oynayabiliyor. 

oyunu başlatmak için bir arkadaşınızla messenger aracılığıyla sohbet başlatıp, ''@fbchess play'' yazmanız yeterli. bu kod ile birlikte sohbet kutucuğunda bir satranç tahtası beliriyor ve oyun başlıyor. 

oyun henüz facebook tarafından kullanıcılara açılmadığı için 'sürükle ve bırak' yoluyla oynanamıyor. onun yerine sohbet kutusuna kısa kodlar yazarak taşlar oynatılabiliyor. 


p piyon, n at, b fil, r kale, q vezir, k kral anlamına geliyor. 

örneğin satranç tahtasında b2'de bulunan piyonunuzu, b4'e ilerletmek istiyorsanız, sohbet kutusuna ''@fbchess pb4'' yazmanız yeterli.

oyunun facebook tarafından kullanıcılara açılmasıyla birlikte sürükle ve bırak' yoluyla oynanabilmesi bekleniyor. 

kaynak: mashable 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;