Bilim-Teknoloji

Facebook tarih olacak iddiası

Princeton Üniversite'sinden araştırmacılar, 2017 yılında Facebook üyelerinin yüzde 80'inin sosyal ağı terk edeceği iddiasında bulundu.

Konular: Bilim-Teknoloji

Haberin Öne Çıkanları

Facebook da tarih oluyor

Ünlü sosyal ağ popülerliğini kaybediyor

Facebook'u zor günler bekliyor iddiası

günümüz sosyal medyasının ana mecralarından biri olan facebook'un 2017 yılında kullanıcılarının büyük bir kısmını kaybedeceği iddia edildi. iddiayı yapan ise abd'nin en ünlü üniversitelerinden biri olan princeton. üniversitenin araştırmacılarından john canneralla ve joshua spechler'ın yaptığı araştırmaya göre gençlerin artık eskisi gibi facebook kullanmaması sosyal ağın sonunu getirecek. araştırma sonuçlarına göre facebook'un kullanıcı sayısı 2017 yılında yüzde 80 oranında azalacak.

yapılan araştırma geçmişte yükselen ve günümüzde ismi bile hatırlanmayan sosyal ağları örnekleyerek hazırlanmış. örneğin bir döneme damgasını vuran myspace, 2000'li yılların başında çok popülerdi. bu tip sosyal ağların çan eğrisi şeklinde bir sona doğru gittiğini düşünen araştırmacılar facebook'un da 2020 yılında tamamen kapanacağını iddia ettiler. 

gençler kullanmıyor

facebook'taki düşüş çok sürpriz bir gelişme değil. istrategy labs'in açıkladığı bir rapora göre sosyal ağ 2010 yılından beri 11 milyon genç kullanıcı kaybetmişti. bu da büyüyen ve yaşı ilerleyen nesillerin artık facebook kullanmadığını gösteriyordu.

dünya çapında yaklaşık 1.2 milyar kişi tarafından kullanılan facebook'un birkaç yıl sonra kapanacağını düşünmek iddialı bir yaklaşım olsa da geçmişte çok büyük sosyal ağ, oyun ya da şirketlerin günümüzde adının bile bilinmediği düşünülürse çok uzak bir ihtimal gibi görünmüyor.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;