Bilim-Teknoloji

Facebook'tan Ankara saldırısı için uygulama

Facebook, Ankara saldırısı sonrası burada yaşayan kullanıcılarına 'Güvende misin' sorusunu yönelterek arkadaşlarını haberdar ediyor. Benzer bir uygulama Paris'teki saldırı sonrası yapılmıştı.

facebook, ankara'daki terör saldırısının ardından kullanıcılara otomatik olarak ‘güvende misin?’ mesajı yöneltiyor. sosyal paylaşım sitesinin, ankara'daki kullanıcılara gönderdiği mesajda, "iyi misin? görünüşe göre türkiye'nin başkenti ankara'da patlamadan etkilenen bölgedesin. güvende olduğunu bildirerek, iyi olduğundan arkadaşlarını haberdar et. bunu yaptığında bir bildirim alacaklar" ifadesi yer alıyor.

kullanıcılardan güvende olup olmadığını bildirmek için ‘güvendeyim’ veya ‘bölgede değilim’ seçeneklerinden birini belirtmeleri isteniyor.

facebook ayrıca, “medya kaynakları türkiye'nin başkenti ankara'da bomba yüklü araçla askeri birliklere bir saldırı düzenlendiğini bildiriyor. patlama yerel saatle çarşamba akşamı gerçekleşti” bilgisine de veriyor. arkadaşlarının bölgede veya güvende olduğu bilgisine ulaşması sağlanan kullanıcılara 'arkadaşını ara' seçeneği de sunuluyor.

facebook benzer bir uygulamayı, 13 kasım 2015'te fransa'daki terör saldırıları sonrasında paris'teki kullanıcılar için de açmıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;