Bilim-Teknoloji

Facebook'tan teşekkür et servisi

Facebook'un yeni servisi Teşükkür Et - Say Thanks ile üyeler arkadaşları için özel videolar oluşturabiliyor. Ortak paylaşılan fotoğraflardan oluşan video yine Facebook üzerinden paylaşılıyor. Yeni hizmet Türkiye'de de kullanılabiliyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Facebook'un yeni servisi Türkiye'de de kullanılabiliyor
Facebook'un yeni servisi Türkiye'de de kullanılabiliyor [Fotoğraf: Al Jazeera]

dünya çapında 1.35 milyar üye sayısına ulaşan facebook, yeni servislerle etki alanını geliştirmeye çalışıyor. firmanın kullanıma sunduğu teşekkür et  - say thanks hizmeti de bunlardan biri. adından da anlaşılacağı gibi arkadaşların birbirlerine olan minnetarlıklarını ifade etmeye yarayan teşekkür et servisinde ortak fotoğraf ve paylaşımlardan bir dakikalık bir video hazırlanıyor.

videoda o iki kişinin ortak paylaştığı fotoğraflar bulunabildiği gibi üyenin kendisi başka fotoğraflar da yükleyebiliyor. oluşturulan videonun bazı yerlerinde yazılar da çıkıyor. facebook tarafından otomatik olarak oluşturulan videodaki bu yazılar şimdilik ingilizce.

videolar iki farklı temada hazırlanabiliyor: biri 'old friend' diğeri ise 'friends'. temaları farklı kurgu ve cümlelerle oluşturulduğu için videolar da farklı oluyor. yeni servis mobil cihazlar üzerinden de kullanılabiliyor ve oluşturulan video yine facebook üzerinden paylaşılabiliyor.

https://www.facebook.com/thanks adresinden kullanılabilen yeni servis sayesinde istenen arkadaş için özel videolar oluşturulabiliyor.

kaynak: facebook
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;