Arap Birliği

Fas: Arap Birliği bir birlik değil

Fas, ülkesindeki Arap Birliği zirvesinin önce ertelenmesini istedi sonra da ev sahipliği yapmayacağını açıkladı. Rabat yönetimi, gerekçesinde Arap Birliği’ni bir birlik olmamakla, buna rağmen birlik gibi davranmakla ve somut bir adım atmamakla suçladı.

Arap Birliği, BM'ye Filistin Devleti'nin resmen kurulmasını öngören bir tasarı sunacak. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

fas, marakeş kentinde 6-7 nisan’da gerçekleşecek arap birliği zirvesine ev sahipliği yapmayacağını açıkladı. bunun üzerine moritanya'ya zirveye ev sahipliği yapması teklif edildi. moritanya’nın da bunu istememesi durumunda tüzük gereği mısır ev sahipliği yapacak.

arap birliği genel sekreter yardımcısı ahmed bin hilli’nin fas yönetiminden kararlarıyla ilgili bir açıklama beklediklerini söylemesinin ardından fas dışişleri bakanı bir açıklama gönderdi. buna göre rabat yönetimi, arap birliği’ni her ne kadar bir birlik gibi davransa da bir birlik olmamakla, arap liderleri sorunlar karşısında somut adımlar atmamakla suçladı. fas, zirvenin sıradan kararlar alınan bir toplantıdan öteye gitmeyeceğini de düşünüyor.

rabat yönetimi, 11 şubat'ta arap birliği genel sekreterliğinden marakeş'te yapılacak zirvenin 29-30 mart yerine 6-7 nisan'da gerçekleştirilmesini istemiş, bu talep birlik tarafından onaylanmıştı. fas dışişleri bakanı salahaddin mizvar, cuma günü de  arap birliği genel sekreteri nebil el-arabi'yi telefonla arayarak, ülkesinin zirveye ev sahipliği yapamayacağını bildirmişti.

kaynak: aa, al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;