Arjantin

'Fazladan koltuk değneğim vardı'

Arjantin’de, maç izlemek isteyen arkadaşına koltuk değneğini veren engelli çocuğun fotoğrafı gündem oldu. 10 yaşındaki Santiago Fretes, sonrasında brandanın üzerinden izlemeye çalıştığı futbolcularla buluştu.

arjantin’de, maç izlemek isteyen arkadaşına koltuk değneğini veren engelli çocuğun fotoğrafı gündem oldu. basının ilgisini çeken 10 yaşındaki santiago fretes sonrasında brandanın üzerinden izlemeye çatıştığı futbolcularla buluşturuldu.

doğuştan bir bacağı olmayan fretes, o anı şu sözlerle anlattı:

“milito'yu izliyordum ve arkadaşım duvara yetişemiyordu, görmek için zıplıyordu. bu yüzden fazladan koltuk değneğimi ona ödünç verdim ki o da çıksın. ben her zaman böyle çıkıyorum.”

annesi de onu “böyle doğdu ve böyle büyüdü. hiçbir zaman bu konuda depresyona girmedi. bisiklete biniyor, ata biniyor, sağa sola koşturuyor. bazen düşüyor ama kalkıyor ve devam ediyor.” sözleriyle tanımlıyor.

küçük çocuk, “benim büyük idolüm o, her yaptığını seviyorum. milito'yu izlemek için hep bu yöntemi kullanıyorum” sözleriyle eski interli milito’ya seslendi ve onunla tanışmak istediğini söyledi.

milito ve takım arkadaşları onu kırmadı ve fretes, racing club antremanına katıldı. hayranı olduğu milito ile buluştu. 

fretes ve ailesi her ne kadar durumlarından şikayetçi olmasa da adalet bakanlığına yaptıkları protez bacak taleplerine cevap verilirse daha mutlu olacaklarını söylüyorlar.

kaynak: tiempo.hn, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;