Tenis

Federer'den 1000'inci zafer

Milos Raonic’i 2-1 yenen Roger Federer Brisbane’de şampiyon oldu. İsviçreli raket kariyerinin 1000'inci galibiyetini aldı.

Konular: Spor, Roger Federer
Federer dışında 1000 galibiyet barajını geçen iki isim var. (Jimmy Connors (1,253) Ivan Lendl (1,071) ) [Fotoğraf: Reuters]

isviçreli tenisçi roger federer, brisbane uluslararası tenis turnuvası finalinde karadağ asıllı kanadalı milos raonic'i 2-1 yenerek kariyerinin 1000. galibiyetine ulaştı.

brisbane'de mutlu sona ulaşan federer böylece, bin 253 galibiyete sahip jimmy connors ve  bin 71 galibiyeti bulunan ivan lendl'ın ardından bininci galibiyete ulaşan 3'üncü tenisçi oldu.

avustralya'nın brisbane kentinde düzenlenen turnuvanın tek erkekler finalinde, dünya sıralamasında 2'ncilikte bulunan federer ile 8 numaradaki raonic karşılaştı.

pat rafter arena'da oynanan karşılaşmanın ilk setini 6-4 kazanan federer, 1-0 öne geçti. ikinci seti 7-6 ile hanesine yazdıran raonic, 1-1'lik eşitliği yakaladı. son setten de 6-4 galip ayrılan federer, 2 saat 13 dakika süren maçı 2-1 kazanarak turnuvada şampiyonluğunu ilan etti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;