Euroleague

Fenerbahçe 3’te 3 yaptı, Galatasaray’ın henüz galibiyeti yok

Euroleague 3. haftasında son finalist Fenerbahçe evinde Zalgiris’i 82-68 yendi. Galatasaray da Maccabi’ye deplasmanda 6 sayı farkla mağlup oldu.

Udoh takımın etkili isimlerindendi. [Euroleague]

fenerbahçe, 3. hafta maçında litvanya'nın zalgiris takımını 14 sayı farkla 82-68 mağlup etti.

bu skorla üçüncü maçını da kazanan fenerbahçe, euroleague’deki iç saha galibiyet serisini ise 23 maça çıkardı. zalgiris ise üçüncü maçında ikinci yenilgisi aldı.

fenerbahçe’de vesely ve udoh 14, antic 11, bogdanovic de 10 sayıyla oynadı. maçın en skoreri 15 sayı kaydeden kaunas’tan westermann oldu.

fenerbahçeli oyuncu bogdan bogdanovic, maçın üçüncü çeyreğinde westermann'la girdiği mücadele sonunda sakatlandı. yerden kalkmakta zorlanan sırp oyuncunun sağ bileğine buz bağlandı. soyunma odasına iki kişini yardımıyla sekerek giden bogdanovic, maçın kalan bölümüne devam edemedi.

sarı-lacivertlilerde sakatlanan bir diğer isim ise nikola kalinic oldu. mücadelenin 13. dakikasında bir ribaund mücadelesi sonucu dengesini sağlayamayan kalinic, taraftarların arasına düştü. bir taraftarla yere düşen kalinic, tedavisi için soyunma odasına gitti.

yere düşen taraftarda ise ciddi bir yaralanma meydana gelmezken, kalinic maçın ikinci yarısında forma giydi. kalinic'in maçın son bölümünde ise sağ ayak bileği burkuldu. kalinic son 4 dakikada yaşadığı sakatlık nedeniyle bir daha oyuna dahil olmadı.

maçtan önce 2010-2011 sezonunda fenerbahçe'de basketbol oynayan zalgiris kaunas'ın başantrenörü sarunas jasikevicius'a fenerbahçe erkek basketbol takımı genel menajer yardımcısı ömer onan, çiçek ve forma hediye etti. fenerbahçeli taraftarlar da litvanyalı unutulmaz basketbolcuyu uzun süre ayakta alkışladı.

fenerbahçe'nin makedon oyuncusu pero antic, euroleague kariyerindeki 100. 3 sayılık basketini attı. avrupa ligi'nde 8. sezonuna çıkan antic, bu maça kadar 97 kez 3 sayılık atışlarda isabet bulmuştu. tecrübeli oyuncu karşılaşmayı 5'te 3 üçlük isabetiyle tamamladı.

galatasaray yine galibiyet alamadı

galatasaray odeabank basketbol takımı, euroleague 3. hafta maçında konuk olduğu israil temsilcisi maccabi fox'a 98-92 yenildi.

sarı-kırmızılı ekip bu sonuçla, üçüncü maçından da galibiyet alamadı.

galatasaray’a dentmon 22, micov 18, sinan güler 15 sayı kaydetti. maccabi’de weems 23, iverson 17, goudelock da 12 sayıyla mücadele etti.

maç sonunda ergin ataman "iki hücum takımının maçı şeklinde oldu. hücumda boş oyuncularımızı bulmayı başardık ve iyi hücum ettik. ilk yarıyı domine ettik ve maçın kontrolünü elimize aldık. üçüncü çeyrekte ise maccabi’ye 7-0’lık bir seri imkanı verdik ve o zaman kontrolü kaybettik. savunma hatalarımıza devam ettik. goudelock’ı iyi durdurduğumuzu düşünsem de maccabi, seeley’den ekstra bir oyun kurucu katkısı aldı. içeride de onları durdurmayı başaramadık. colton iverson 17 sayı attı, bu çok fazla. daha iyi savunma yapmalıyız ve boyalı alanda da savaşmalıyız. oyuncularıma faul yapacakları zaman sert fauller yapmalarını söylüyorum böylece basket faul şansı vermemelerini istiyorum. oyuncularımı motive etmeye çalışıp cuma günü fenerbahçe’ye karşı oynayacağımız çok önemli maçta galibiyet hedefliyoruz." dedi.

iki takım cuma günü karşı karşıya gelecek. 

kaynak: aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;