Euroleague

Fenerbahçe için kritik maçlar

Fenerbahçe, Euroleague’de iddiası kalmayan Maccabi FOX’a son saniye basketiyle yenildi. Sarı lacivertliler bu mağlubiyetle ilk 4'teki yerini koruyup, saha avantajını elde etme şansını tehlikeye attı.

Fenerbahçe geçen sezon final oynadı [Fotoğraf: AA]

euroleague’de normal sezonun bitmesine 3 hafta kaldı. real madrid, cska moskova ve olympiakos ilk üçü garantileyerek turladı. dördüncü sıra için ise kıyasıya bir rekabet oluştu. ligi ilk dörtte bitiren takımlar play-off’ta saha avantajını elde edecek.

şu an fenerbahçe 17 galibiyetle dördüncü sırada. fakat hemen ardından 16’şar galibiyetli  baskonia ve panathinaikos geliyor. kızılyıldız ve efes’in de 15’er galibiyeti var.

fenerbahçe, baskonia’ya her iki maçta da kaybetmişti. ikili averajda üstünlük ispanyol ekipte.

fenerbahçe’yi diğer rakiplerine göre de zorlu bir fikstür bekliyor. sarı lacivertliler anadolu efes, real madrid ve barcelona ile oynayacak. baskonia ise panathinaikos, galatasaray ve zalgiris ile karşılaşacak.

sarı lacivertliler önemli bir artı olan ev sahibi avantajını elde edebilmek için artık her maçını adeta final havasında oynayacak.

sezonun tamamlanmasının ardından 8 takım play-off’a gidecek. serileri kazananlar istanbul’da yapılacak final four’a katılmaya hak kazanacak.

geçen sezon berlin’de yapılan final four’da fenerbahçe, cska moskova’ya finalde kaybetmişti.

anadolu efes-fenerbahçe maçı perşembe günü

anadolu efes ile fenerbahçe yarın karşılaşacak.

anadolu efes ile fenerbahçe arasındaki karşılaşma, saat 20.30'da abdi ipekçi spor salonu'nda yapılacak. müsabaka bein sports 3'ten canlı yayınlanacak.

ligde oynadığı 27 maçta 17 galibiyet ve 10 yenilgi alan fenerbahçe, son haftalarda inişli çıkışlı sonuçlara imza attı. sarı-lacivertli takım, son 6 maçında üçer galibiyet ile yenilgi aldı. fenerbahçe, 27. haftada da israil temsilcisi maccabi fox'a sahasında 81-79 mağlup oldu.

sarı-lacivertli rakibini evinde yenmeyi hedefleyecek anadolu efes ise son haftalardaki formda görüntüsüyle dikkati çekiyor. 15 galibiyet ve 12 mağlubiyeti bulunan lacivert-beyazlı ekip, geride kalan 7 haftada rakiplerini 6 kez yenerek üst tura çıkma iddiasını güçlendirdi.

anadolu efes ile fenerbahçe arasındaki ilk maçı, sarı-lacivertli ekip 88-80 kazanmıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;