UEFA Avrupa Ligi

Fenerbahçe Rusya'da dondu

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Fenerbahçe kötü bir performans sergilediği maçta Rus temsilcisi Krasnodar'a 1-0 yenildi.

Fenerbahçe'de Emenike uzun süre sonra ilk kez 11'de forma giydi. [AA]

rövanş haftaya istanbul'da oynanacak. 

fenerbahçe'ye, ilk maçları kaybetmek yaramıyor.

fenerbahçe, 1959'dan itibaren yer aldığı avrupa arenasında, bugüne dek tur mücadelelerinin 27'sinde ilk maçları kaybetti. sarı-lacivertli ekip, 27 eşleşmenin sadece birinde rövanşta sonucu lehine çevirerek tur atlamayı başardı.

krasnodar deplasmanından mağlubiyetle dönen fenerbahçe, kadıköy'de 22 şubat'ta seyircisi önünde çıkacağı maçta tur arayacak.

sadece göteborg'u eledi

fenerbahçe, ilk maçı kaybettiği turlardan sadece birinde rövanşta aldığı sonuçla rakibini eledi.

avrupa'da 1998-1999 sezonunda uefa kupası ön eleme turunda isveç'in göteborg takımıyla eşleşen fenerbahçe, deplasmandaki ilk maçtan 2-1 yenik ayrıldı.

istanbul'daki rövanşta ise fenerbahçe, elvir baliç'in tek golüyle kazanarak göteborg'u elemeyi başardı.

gol erken geldi

maç golle başladı. 4. dakikada isveçli claesson'un golüyle rus ekip 1-0 öne geçti. wanderson, ortasını penaltı noktası üzerinde bulunan victor claesson'a yaptı. yeni transfer isveçlinin kafa vuruşunda top volkan demirel'in solundan ağlarla buluştu.

ilk yarı 1-0 sona erdi. ilk 45 dakikada etkili olan taraf krasnodar'dı. kötü bir futbol sergileyen fenerbahçe, tek bir pozisyon bile bulamadı. 

ikinci yarıda da çok etkili pozisyonlar yaşanmadı ve maç 1-0 rus ekibinin üstünlüğüyle sona erdi. 

emenike sürprizi

fenerbahçe'de emenike affedildi. uzun süredir maça çıkmayan nijeryalı futbolcunun performansı merakla bekleniyor. 

hollandalı teknik adam, spor toto süper lig'de 1-1 sona eren bursaspor maçının ilk 11'inde yer alan slovak savunma oyuncusu martin skrtel'e cezası nedeniyle krasnodar mücadelesinde görev veremedi. advocaat, bursaspor'a karşı ilk 11'de forma giyen ismail köybaşı ve aatıf chahechouhe'yu yedeğe çekti. advocaat, bu oyuncuların yerine hasan ali kaldırım, roman neustaedter ve emmanuel emenike'yi görevlendirdi. fenerbahçe'de kadro dışı bırakıldıktan sonra affedilen nijeryalı golcü emmanuel emenike, 2 ay sonra sarı-lacivertli takımla resmi maça çıktı. ayrıca emenike ile kadro dışı kaldıktan sonra affedilen hollandalı gregory van der wiel de ilk kez kadroya alındı.

krasnodar, iki ay sonra resmi maça çıktı

rus temsilcisi krasnodar, yaklaşık 2 ay sonra resmi maça çıktı.

rusya premier lig'e 5 aralık 2016'da yapılan maçlarla ara verilirken, krasnodar son resmi karşılaşmasını 8 aralık'ta uefa avrupa ligi'nde fransa'nın nice takımıyla yaptı.


Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde de mücadele edecek.

günü beşiktaş kapatacak

uefa avrupa ligi son 32 turu ilk maçında  israil temsilcisi hapoel beer-sheva'ya konuk olacak beşiktaş, avantajlı skor için sahaya çıkacak.

maç 23.05'te turner stadı'nda oynanacak. mücadeleyi ingiltere futbol federasyonundan martin atkinson yönetecek. 


aboubakar, beck ve adriano cezalı


siyah-beyazlı takımda kırmızı kart cezaları nedeniyle vincent aboubakar ve andreas beck, hapoel beer-sheva karşısında forma giyemeyecek. sarı kart cezalısı adriano correia da hapoel beer-sheva karşısında takımını yalnız bırakacak.

tosic, dönüyor


ziraat türkiye kupası'ndaki olaylı fenerbahçe maçında kırmızı kart gören ve 4 maç ceza alan dusko tosic de teknik direktör şenol güneş'in görev vermesi halinde hapoel beer-sheva karşısında oynayabilecek.

tosic, adriano'nun yokluğunda sol bekte görev yapacak. 

beşiktaş'ın karşılaşmaya fabricio, gökhan gönül, marcelo, mitrovic, tosic, hutchinson, oğuzhan özyakup, quaresma, talisca, babel, cenk tosun muhtemel 11'le çıkması bekleniyor.


kaynak: al jazeera ve aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;