Euroleague

Fenerbahçe Ülker galibiyetle bitirdi

Fenerbahçe Ülker, Euroleague'de, çıkmayı daha önce garantilediği C Grubu'ndaki son maçında konuğu Bayern Münih'i 87-81 yendi. Sarı lacivertliler grubu ikinci sırada bitirdi.

Fenerbahçe Ülker, grubu sekiz galibiyet ve iki yenilgiyle tamamlayarak top 16'ya yükseldi. [Fotoğraf: AA]

sarı lacivertli ekip böylece grubunu sekiz galibiyet ve iki yenilgiyle tamamladı ve barcelona'nın ardından ikinci sırayı aldı.

ilk çeyreği 21-16 önde kapatan fenerbahçe ülker, soyunma odasına 42-33 önde girdi. son 10 dakikaya girilirken 64-56'lık üstünlüğe ulaşan ev sahibi ekip, salondan da 87-81'lik galibiyetle ayrıldı.

fenerbahçe ülker adına bogdanovic 16, oğuz 15, bjelica ise 14 sayı attı. bayern münih'te dedovic 19 sayıyla maçın en skoreri olsa da, bu performansı galibiyet için yeterli olmadı.

'taraftarın pankartına saygı duymalıyız'

fenerbahçe ülker başantrenörü zeljko obradovic, taraftarların desteğinin galibiyette önemli rol oynadığını söyledi. obradovic, “top 16'ya kalarak ilk hedefi gerçekleştirdik. önümüzde zorlu bir 14 maç var. taraftarlar 'dörtlü final için kalbinizle oynayın' pankartı açtı. bu pankarta saygı duymalıyız. takımımızın kimyası oturdu. bir sonraki turda şansımızın olduğunu düşünüyorum” dedi.

bayern münih başantrenörü svetislav pesic ise “şansımız vardı ama kazanamadık. çok ciddi bir maçtı. yüksek tempoda oynandı. ilk 30 dakikada çok top kaybı yaptık. son dakikalar daha iyiydik ama maçı kaybettik” diye konuştu.

panathinaikos-barcelona maçında bomba ihbarı

gruptaki diğer maçta, haftaya lider giren barcelona, panathinaikos'a konuk oldu.

karşılaşmanın ilk yarısı 40-23'lük barcelona üstünlüğüyle geçilirken, gelen bomba ihbarı üzerine salon boşaltıldı. mücadele yaklaşık bir saat durdu. güvenlik görevlileri salonu aradı.

ihbarın asılsız olduğunun anlaşılması üzerine maç yeniden başladı. barcelona, deplasmanda yunanistan'ın panathinaikos takımını 80-67 yenmeyi başardı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;