Türkiye Süper Ligi

Fenerbahçe zor kazandı

Şampiyonluk kovalayan Fenerbahçe, iki kez geriye düştüğü maçta Kadıköy'de lig sonuncusu Balıkesirspor'u 4-3 yendi. Sarı lacivertliler maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Konular: Spor, Futbol, Fenerbahçe
Fenerbahçe'de Sow iki gol kaydetti. [AA]

ligin bitimine 5 hafta kala fenerbahçe puanını 63'e çıkardı. maç eksiği bulunan beşiktaş ve galatasaray'ın 61'er puanı var. lig sonuncusu balıkesirspor ise 20'de kaldı.

3 golün dışında kalesinde ciddi pozisyonlar veren fenerbahçe'de golleri 8'inci dakikada caner erkin 26'da diego, 44 ve 50'de moussa sow (2) kaydetti. webo'nun bir kafa vuruşu direkten döndü.

balıkesir'in gollerinde ise 15'te isaac promise 21'de ante kulusic ve 40'da berkan emir imzası vardı. atılan 7 golün 6'sı ilk yarıda geldi. 
 

29. HAFTA

cumartesi
başakşehir 1-1 eskişehir
mersin iy 3-1 konya
fenerbahçe 4-3 balıkesir
karabük 2-0 rize
pazar
kasımpaşa 5-3 bursa
gaziantep 0-3 gençlerbirliği
trabzon 0-2 beşiktaş
pazartesi
akhisar 0-2 galatasaray
kayseri erciyes 2-3 sivas

brezilyalı yıldız diego 1 gol, 2 asistle ön plana çıktı. moussa sow da ligde 13 gole ulaştı.

iki ekip 40 yıl sonra istanbul'da ilk kez karşılaştı. fenerbahçe bu sezon evinde ilk kez bir maçta bu kadar gol gördü. sarı kart gören bruno alves ve selçuk şahin de  cezalı duruma düştü, gelecek hafta sivas maçında yoklar.

diego 4 maç sonra ilk 11'de

diego ribas, balıkesirspor ile yaptıkları mücadeleyle, spor toto süper lig'de 4 maç sonra 11 kişilik kadroda yer aldı.

ligde en son 24. haftada fenerbahçe'nin deplasmanda gençlerbirliği'ne 2-1 yenildiği maçta 11'de yer alan sarı lacivertli futbolcu, 25. haftada beşiktaş derbisinde ikinci yarıda forma giymiş, 26. haftadaki çaykur rizespor ve 27. haftadaki bursaspor maçlarında sakatlığı nedeniyle yer almamıştı.

sarı lacivertli ekibin savunmasının önemli ismi egemen korkmaz, ligde 3 maç sonra 11'de forma giydi. beşiktaş derbisinin 34. dakikasında yaşadığı sakatlığın ardından takımdan ayrı kalan meireles, uzun bir aradan sonra 18 kişilik maç kadrosunda yedekler arasına dahil edildi.

fenerbahçe'desakatlıkları bulunan emre belözoğlu ve mehmet topuz ile serdar kesimal 18 kişilik kadroda yer almadı.

balıkesirspor'da ise sakatlığı bulunan gökhan ünal maç kadrosunda yer almadı.

şampiyonlar kupasıyla tur attı

kadınlar voleybol 1. lig'de şampiyon olan fenerbahçe grundig'in oyuncuları, karşılaşma öncesi kupalarıyla saha içinde tur attı.

bu arada fenerbahçe şükrü saracoğlu stadı'nda bilet satışı yapılmayan okul kale arkası tribünde az sayıda taraftar bulunurken, maraton alt ve üst tribünlerde de büyük boşluklar yer aldı. karşılaşmıayı az sayıda balıkesirspor taraftarı da izledi.

kartal: böylesine goller yiyeceğimizi tahmin etmiyordum

fenerbahçe teknik direktörü ismail kartal, şampiyonluk yarışında son haftalarda herkesin üzerinde baskı olduğunu, süper lig'de balıkesirspor'u 4-3 yendikleri maçta önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

fenerbahçe şükrü saracoğlu stadı'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan kartal, maçın, şampiyonluğa oynayan iki takımın mücadelesi gibi geçtiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"balıkesirspor, puan cetvelinde üzerindeki 7 takımdan fazla gol atan bir ekip. beşiktaş, trabzonspor ve galatasaray'a karşı da aynı şekilde oynadılar ve goller attılar. işin açıkçası böylesine goller yiyeceğimizi tahmin etmiyordum. sonuçta onlar da kümede kalma mücadelesi vermelerine rağmen güzel bir maç oldu. sanki iki takım da ligde çok iddialı, şampiyonluğa oynayan iki takım gibi bir görüntü vardı. balıkesirspor oyuncularını ve teknik heyetini tebrik ediyorum. şampiyonluk yarışında son haftalarda herkesin üzerinde bir baskı var. oyunun genelinde rakibimizden üstündük. daha fazla net pozisyonlara girdik ve değerlendiremedik. maç fazlasıyla lider olduk. oyuncularımı tebrik ediyorum."

ismail kartal, kazansalar da kaybetseler de yüzündeki ifadenin hiç değişmediği vurgulanarak yöneltilen "bir kırgınlığın mı, hüznün mü, bir stresin yansıması mı var?" şeklindeki soruya, "kazansak da kaybetsek de olduğum gibi görünen bir insanım. hayatımda hiçbir zaman farklı rollere bürünmedim. herhalde genlerimizden gelen bir şey karakter olarak. mağlubiyetlerde de galibiyetlerde de kendimi korumasını, durmasını bilen bir insanım. hiçbir şeyi abartmadım bugüne kadar" cevabını verdi.

kartal, "şampiyonluk gelirse değişir mi?" sorusunu da, "sanmıyorum, ben neysem oyum, değişmem" şeklinde cevapladı.

balıkesirspor teknik direktörü cihat arslan, spor toto süper lig'de fenerbahçe'ye 4-3 yenildikleri maçta, sarı-lacivertli ekibin kalite farkıyla mücadeleyi kazandığını söyledi. 

fenerbahçe şükrü saracoğlu stadı'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendiren arslan, 4 gün önce göreve geldiği takımda bir şeyleri oturtmaya çalıştığını belirtti.

rakiplerinin ligde geçen hafta eskişehirspor deplasmanında puan yitirmesinin, mücadeleyi kendi takımı adına daha da zora soktuğunu anlatan arslan şunları kaydetti:

"biliyoruz ki türkiye'nin en iyi kenar oyuncularından birisi gökhan gönül ve caner erkin. bunlara önlem almak istedik. ikinci bölgeyi iyi savunup aradan çıkışlarla gol bulabilirdik çünkü fenerbahçe'nin yumuşak karnı var. şampiyonluğa oynayan takımın daha fazla boğması gerekiyor ama ona müsaade etmedik. bilhassa ön gruptaki oyuncuların takım savunmasına katkı yapmaması ve fenerbahçe'nin yetenekli oyuncularının etkisiyle geriye düştük. güzel bir akşamdı. sadece sonu benim ve bizim açımızdan kötü bitti. keyifli bir akşamdı. fenerbahçe'ye şampiyonluk yolunda başarılar dilerim."

"yumruk atarken yerse nakavt olabilecek bir takım"

cihat arslan, rakipleriyle ilgili analizinde "fenerbahçe, bir boksör gibi değerlendirirseniz, yumruk atarken yumruk yerse nakavt olabilecek bir takım" değerlendirmesini yaptı.

sarı-lacivertli takımın en güçlü yanının kenar oyuncuları olduğunu anlatan arslan, futbolcularına caner erkin'e önlem almaları gerektiğini çok anlattığını ancak başaramadıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"fenerbahçe'nin en güçlü yanı kenar oyuncuları. aynı zamanda bol sayıda pozisyon verebilen bir takım. bu, fenerbahçe'nin genel karakteri. oyuncularıma da söyledim. senelerdir siz de oynarsınız, fenerbahçe de oynar. belli zamandan sonra kalite üstün gelebilir. bugün kalite farkıyla kazandı fenerbahçe. caner erkin'in kanadından 3 gol yedik. bile bile lades olduk. diego'nun oynamamasını arzu ederdim."

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;