ABD

Ferguson'da bir istifa daha

ABD'de geçen yaz siyah genç Michael Brown'ın öldürüldüğü Ferguson’un Emniyet Müdürü Thomas Jackson istifa etti.

Konular: ABD
Ferguson'un istifa eden Emniyet Müdürü Tom Jackson. [Fotoğraf: Reuters / Arşiv]

abd adalet bakanlığı'nın ırkçı ve ayrımcı uygulamalarla itham ettiği, missouri eyaletinin st. louis kentine bağlı ferguson'daki yerel yönetimden son istifa kararını emniyet müdürü thomas jackson aldı. 2010'dan beri yürüttüğü görevinden çarşamba günü istifa ettiğini açıklayan jackson, kıdem tazminatı alacak ve bir yıl boyunca sağlık sigortasından yararlanabilecek. 19 mart'a kadar görevine devam edecek jackson'ın yerine birinin getirilebilmesi için çalışma başlatıldı.

ferguson kasabasının belediye başkanı john shaw da salı günü istifa etmişti.

abd'nin missouri eyaletine bağlı st. louis kentinde 9 ağustos 2014'te darren wilson isimli 28 yaşındaki bir polis, 18 yaşındaki siyah genç michael brown'a ateş ederek ölümüne sebep olmuştu. olayın ardından oluşturulan jürinin aylar sonra, polis memuru wilson'ın yargılanmasını gerektirecek bir suç olmadığı kararına varması, ülke genelinde infiale neden olmuştu. polisin eylemcilere karşı aşırı güç kullanması özellikle tepki çekmişti.

abd adalet bakanlığı, missouri eyaletine bağlı, nüfusunun 3'te 2'si siyahlardan oluşan ferguson kasabasında, polisin siyah nüfusa karşı ırkçı ve ayrımcı uygulamalar sergilediği ve onların anayasal haklarını "rutin ve sistematik biçimde" ihlâl ettiği tespitine varmıştı.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;