2015 Genel Seçimi

Fidan siyasete ısınıyor

Milletvekili adaylığı için MİT'ten istifasıyla tartışılan eski müsteşar Hakan Fidan AK Parti Ankara il başkanlığını ziyaret etti.

Konular: Türkiye
ak parti'ye milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan eski milli istihbarat teşkilatı (mit) müsteşarı hakan fidan, partinin ankara il başkanlığını ziyaret etti. fidan'ı, ak parti il başkanlığı'na gelişinde bir grup partili karşıladı.
hakan fidan, slogan atıp sevgi gösterisinde bulunan grubu el sallayarak selamladı.
ankara il başkanı mustafa nedim yamalı ile yaklaşık yarım saat görüşen fidan, daha sonra buradan ayrıldı.
adaylığı konusunda görüş ayrılığı yaşandı
fidan'ın ak parti'den aday adayı olması konusunda cumhurbaşkanı tayyip erdoğan ile başbakan ahmet davutoğlu farklı düşünüyor. cumhurbaşkanı erdoğan, fidan için "sır küpüm" dedi ve siyasete girmesini doğru bulmadığını açıkladı. başbakan ahmet davutoğlu ise fidan'ın siyasete girmesi konusunda "sayın fidan'ın kendisiyle ilgili karar verme hakkı var" değerlendirmesi yaptı.
fidan, aday adaylığı başvuru süresinin son gününde akp genel merkezi'ne gelerek işlemlerini tamamladı. 25 mayıs 2010'dan beri mit müsteşarı olarak görev yapan fidan, istifa dilekçesini 10 şubat'tan geçerli olmak üzere 7 şubat'ta vererek, görevinden ayrılmıştı.
kaynak: anadolu ajansı

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;