İsrail - Filistin sorunu

Filistinlinin cenazesine kısıtlama

Kudüs’te aracıyla kalabalık bir İsrailli grubun arasına dalan ve bir bebeğin ölümüne neden olan Filisitnli genç Cumartesi akşamı toprağa verilecek. Polis sadece 80 kişinin katılmasına izin verdi.

Kudüs'te Filistinli şoför Şeludi, aracıyla tramvay durağına dalmış, bir bebek ölmüş, 8 kişi de yaralanmıştı. [Fotoğraf-AA]

abd asıllı israilli bebeğin ölümüne ve 8 israillinin yaralanmasına neden olan saldırıyı düzenleyen ve daha sonra israil polisi tarafından öldürülen filstinli genç 22.00'de toprağa verilecek. 

israil yetkilileri, cenaze sırasında şiddet olayların yaşanması endişesi ile defin işleminin gece yapılmasına karar verdi.

batı şeria’da filistinli bir genç öldürüldü

batı şeria’da yerleşimcilerin kullandığı bir yolun güvenliğini sağlayan polis ekibi, urwaw hamad adlı 14 yaşındaki genci vurarak öldürdü. polise göre filistinli genç bir israilliye saldırmak üzereydi.

gencin cenazesi babasının abd’den gelmesine zaman tanımak için pazar günü yapılacak. gencin babası da kendisi de abd vatandaşı.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;