2014 FIBA Dünya Kupası

Finalin adı ABD-Sırbistan

2014 FIBA Dünya Kupası'nda Fransa'yı 90-85 yenen Sırbistan, finalde ABD'nin rakibi oldu. Yugoslavya'nın dağılmasının ardından, Sırbistan ilk kez Dünya Kupası'nda finale adını yazdırdı.

Konular: Basketbol, Spor
Nicolas Batum’un 35 sayısı Fransa’nın mağlubiyetini engelleyemedi. [Fotoğraf: AP]

grup maçlarında, fransa'ya 74-73 kaybeden sırbistan, yarı final maçında rövanşı aldı. milos teodosic’in 24 sayıyla yıldızlaştığı maçta sırbistan, fransa’yı 90-85 yendi. 2014 fiba dünya kupası final maçı 14 eylül pazar günü türkiye saatiyle 22.00'de abd ile sırbistan arasında oynanacak.

maça çok iyi başlayan sırbistan, yüksek isabetli şut oranı sayesinde maçı kazanmayı başardı. karşılaşma boyunca sadece birinci çeyrekte öne geçebilen ve bunu sadece yirmi saniye koruyabilen fransa, son periyotta sırbistan'a çok zor anlar yaşatsa da maçı kazanamadı.

sırbistan, ilk devreyi 14 sayı farkla 32-46 önde tamamladı. takım olarak yüzde 60 isabetli şut oranıyla oynayan sırbistan'da 18 sayı atan teodosic, ilk devrenin belirleyici oyuncusu oldu. teodosic ilk devre yüzde 88 isabetli şut oranını yakaladı.

üçüncü çeyrekte de hızlı ritmini koruyan sırbistan, son periyoda 15 sayı farkla (46-61) önde girdi.

sırbistan, maçın son on dakikasında zor anlar yaşadı. fransa, çok hızlı başladığı dördüncü periyotta arka arkaya bulduğu üçlüklerle bitime beş dakika kala skoru 61-65 yaptı. oldukça çekişmeli geçen karşılaşmanın bitimine 17 saniye kala farkı iki sayıya kadar indi.

Sırbistan'da Milos Teodosic 24 sayıyla yıldızlaştı.
[[Fotoğraf: EPA]]

maçın son anlarındaki serbest atışları kaçırmayan sırbistan, sahadan 90-85 galip ayrılarak finalde abd'nin rakibi oldu.

fransa ise bronz madalya için litvanya ile yarın tsi 19.00'da karşılaşacak.

2010'da türkiye'de düzenlenen son dünya kupası'nda abd şampiyon, sırbistan ise dördüncü olmuştu. eski yugoslavya ülkesi olan sırbistan'ın fiba'nın organize ettiği şampiyonalarda şimdiye kadar en büyük başarısı 2009 yılındaki avrupa ikinciliği olarak biliniyor.

fiba'nın ülkeler sıralamasında sırbistan on birinci, eski yugoslavya'nın ardından en çok dünya şampiyonluğuna sahip olan abd ise birinci sırada bulunuyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;