Avustralya Açık

Finalin adı Li Na-Cibulkova

Avustralya Açık'ta kadınlar finalini Li Na ile Dominika Cibulkova oynayacak. Agnieszka Radwanska'yı eleyen Cibulkova, grand slam finaline yükselen ilk Slovak oldu.

Konular: Tenis, Spor
Li Na, dünya sıralamasında dördüncü sırada yer alıyor. [Reuters]

günün ilk yarı finalini li na 6-2 ve 6-4'lük setlerle kazandı. çinli tenisçi 5-0 öne geçtiği karşılaşmanın geri kalanında 19 yaşındaki rakibi karşısında tecrübesini konuşturdu.

turnuvanın sürpriz ismi eugenie bouchard ise grand slam yarı finali gören ikinci kanadalı olarak turnuvaya etti. daha önce 1984 amerika açık'ta carling bassett yarı final oynamıştı.

kariyerinde dördüncü kez grand slam finaline yükselen turnuvanın dört numarası, şampiyonluk maçında dominika cibulkova ile karşılaşacak. slovak tenisçi, dünya beş numarası agnieszka radwanska'yı 6-1 ve 6-2'lik setlerle eledi.

dördüncü turda eski şampiyonlardan maria sharapova'yı mağlup eden dünya 20 numarası cibulkova, grand slam finaline ulaşan ilk slovak unvanını aldı.

radwanska'yı yenerken sadece 70 dakika kortta kalan cibulkova, kariyerindeki üç turnuva şampiyonluğundan birini geçtiğimiz yıl stanford'da yine radwanska'yı mağlup ederek kazanmıştı.

"bugün her şeyi doğru yaptım. topa tam istediğim gibi vurdum" diyen slovak tenisçi, cumartesi günü finalde elinden geleni yapacağını söyledi.

melbourne'da üçüncü kez finale yükselen li ise rakibine göre daha tecrübeli olduğunu belirterek, "ama tek maç oynayacağız. karşımdakinin hata yapmasını bekleyemem, kendi oyunumu oynamam gerek" dedi.

çinli tenisçi melbourne park'ta geçen sene finalde azarenka'ya, 2011'de de belçikalı kim clijsters'a yenilmiş, tek grand slam şampiyonluğunu 2011 fransa açık'ta yaşamıştı.

li ile cibulkova arasında bugüne kadar oynanan dört maçı da li na kazandı.

kaynak: ajanslar

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;