UEFA Avrupa Ligi

Finalin adı: Sevilla-Liverpool

UEFA Avrupa Ligi finalinde Sevilla ile Liverpool eşleşti. İspanyolların Sevilla kulübü son 10 yılda 5. kez, üst üste 3. kez final oynayacak.

Konular: Spor, Futbol
Sevilla son yıllarda Avrupa Ligi'ne damgasını vuruyor. [Reuters]

uefa avrupa ligi yarı final maçlarında, 1-0 kaybettiği ilk karşılaşmanın rövanşında villarreal'i 3-0 yenen liverpool ve 2-2'nin rövanşında shakhtar donetsk'i 3-1 mağlup eden sevilla, finale yükseldi.

avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki iki numaralı turnuvasında, yarı final rövanş maçları oynandı. kupayı 1973, 1976, 2001'de müzesine götüren ingiltere'nin liverpool takımı, 2004 ve 2011'den sonra 3. kez yarı finalde mücadele eden ispanyol temsilcisi villarreal'i konuk etti.

liverpool, hillsborough faciasıyla ilgili soruşturmada jürinin, 96 kişinin ölümünden polisi sorumlu tutmasının ardından ilk kez seyircisi önüne çıktı. anfield stadı'nı dolduran taraftarlar, 1989'daki ingiltere federasyon kupası yarı final maçında hayatını kaybedenlerin anısına, birleştiğinde "96" sayısının ortaya çıktığı mozaikleri kaldırdı.

liverpool, bruno soriano'nun 7. dakikada kendi kalesine, sturridge'in 63 ve lallana'nın 81. dakikada kaydettiği gollerle sahadan 3-0 galip ayrıldı. villarreal'in savunma oyuncusu victor ruiz, 71. dakikada kırmızı kart gördü. ilk müsabakayı 1-0 kaybeden ingiliz ekibi bu sonuçla tarihinde 4. kez kupada finale çıktı.

son şampiyon sevilla, üst üste 3. kez finalde

2006, 2007, 2014, 2015 şampiyonu ispanyol kulübü sevilla ile kupayı 2009'da kaldıran ukrayna'nın shakhtar donetsk takımı arasındaki mücadeleyi ise 3-1 ev sahibi sevilla kazandı. sevilla'nın gollerini, 9 ve 47. dakikada gameiro, 59. dakikada mariano ferreira attı. shakhtar'ın tek golü ise 44. dakikada eduardo'dan geldi.

2-2 tamamlanan ilk karşılaşmanın rövanşından 3-1 galip ayrılan sevilla böylece peş peşe 3'üncü, toplamda 5. kez turnuvada finale kaldı.

liverpool ile sevilla arasındaki final maçı, 18 mayıs çarşamba günü isviçre'nin basel kentindeki saint jakob-park'ta oynanacak.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;