Motor sporları

Formula 1 geri dönecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Formula 1’in yeni CEO’su Chase Carey ile Ankara’da görüştü. F1’in Türkiye’ye geri dönmesi bekleniyor.

formula 1, en son 2011 yılında türkiye’de düzenlenmişti. daha sonra hükümetlerin formula 1’in ücretini fazla bulmasından dolayı bu anlaşma gerçekleşmemişti.

formula 1’in yeni ceo’su carey, cumhurbaşkanı erdoğan ile görüştü. toplantıda gençlik ve spor bakanı akif çağatay kılıç, cumhurbaşkanlığı sözcüsü ibrahim kalın, tosfed başkanı serkan yazıcı ve intercity istanbul park yönetim kurulu başkanı ali vural ak katıldı.

federasyon görüşme sonrası şu açıklamayı yaptı:

"130 ülkede canlı olarak yayınlanan formula 1 yarışları canlı olarak dünyanın en fazla takip edilen sporlarından birisi. yapıldığı ülkeye sağladığı tanıtım katkısının milyonlarca dolar değerinde olduğu biliniyor. bu sene el değiştiren formula 1 yönetimi amerikalı liberty media'nın eline geçmişti. bu değişikliğin ardından formula 1'in daha iyi noktalara gelmesi konusunda adımlar atılmaya başlandı.

bazı sportfi değişikliklerin ardından zaten formula 1 pilotları ve formula 1 fanlarının çok sevdiği intercity istanbul park'a yarışların geri dönmesi için chasey carey ilk adımı atmış oldu. görüşmenin ardından henüz bir açıklama yapılmadı ancak, formula 1'in türkiye'ye yeniden dönmesiyle ilgili gelişmeleri yakında açıklayacak duruma geleceğiz."

vural ak da "cumhurbaşkanımız ve başbakanımız ile toplantılar gerçekleştirdik. henüz imza atılmadı ama çok önemli mesafe aldık. umarım uzun yıllar sonra formula 1'i türkiye'de yeniden misafir edeceğiz. buna yürekten inanıyorum. bu kez 150 bin izleyici ile bu önemli organizasyonu düzenleyeceğimize inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.  

yazıcı: cumhurbaşkanımız gereken talimatları verdi

türkiye otomobil sporları federasyonu (tosfed) başkanı serkan yazıcı, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın formula 1 (f1) yarışlarının türkiye'de yapılması için gerekli talimatları verdiğini söyledi.

yazıcı, "cumhurbaşkanımız gerekli talimatları verdi. bundan sonraki süreç gençlik ve spor bakanlığı, formula 1 ceo'su ile istanbul park işletmesi arasında işleyecek. 2018'de formula 1 için hazırız." dedi.

organizasyonun istanbul'a alınması halinde türkiye'ye turizm ve ekonomide önemli katkıların sağlanacağını anlatan yazıcı, "daha önce üst üste 7 kez türkiye'de yapılmıştı. formula 1'in yeni bir patronu var. carey, cumhurbaşkanımız ile tanışmak istedi. ziyarette f1'de yapmak istediklerini anlattı. formula 1'in yeni ceo'su carey, türkiye'yi takvimde görmek istediğini söyledi." ifadelerini kullandı.

yazıcı, f1'in dünya genelinde ilgi gören önemli bir organizasyon olduğunu ve yarışların istanbul'dan dünyaya yayınlanacağını dile getirdi.

türkiye'deki yarışseverlerin f1 efsanelerini yakından izleme fırsatı bulacağını vurgulayan yazıcı, şunları kaydetti:

"tosfed olarak gençlik ve spor bakanlığımız ile en iyi f1 organizasyonunun yapılması için çalışacağız. sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve yerine getireceğiz. istanbul'dan dünyaya güzel bir mesaj vermiş olacağız. herkes f1'in geri dönmesini istiyor. şimdilik her şey olumlu gidiyor. istanbul park, dünyanın en iyi pistleri arasındadır. organizasyon için en kısa zamanda olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyorum."

kaynak: al jazeera ve aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;