Formula 1

Formula 1 pilotu öldü

Ekim 2014’te yarış esnasında kaza geçiren Fransız Formula 1 pilotu Jules Bianchi tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Konular: Formula 1, Dünya

25 yaşındaki fransız formula 1 pilotu jules bianchi, ekim ayında japonya grand prix’sinde geçirdiği kazanın ardından tedavi gördüğü hastanede cumartesi günü hayatını kaybetti. bianchi ilk tedavisini japonya’da görmüş ve burada ameliyat edilmişti. pilot, daha sonra fransa’da ailesinin yaşadığı nice şehrinde bir hastaneye nakledilmişti.

ailesi ölümle ilgili şu açıklamayı yaptı;

“jules, her zaman yaptığı gibi yaşamı için savaştı. ancak bu savaş bugün bitti. hissettiğimiz acı muazzam ve tarif edilemez”

fransız pilot, 5 ekim'de yoğun yağış altında gerçekleştirilen japonya grand prix'sinde kurtarma vinçine çarpmış ve ağır şekilde yaralanmıştı.

hemen hastaneye kaldırılan marussia pilotu iki aya yakın bir süre yapay komada tutulmuştu.

suzuki için yarışan bianchi, ferrari ile de kontrat imzalamıştı.

bianchi'nin kazasının ardından marussia, bir sonraki yarış rusya grand prix'sine tek araçla çıktı. formula 1 yönetimi de güvenlik önlemlerini bir kez daha masaya yatırdı.

bianchi , 1994 yılında hayatını kaybeden brezilyalı pilot ayrton senna’dan beri formula 1’de hayatını kaybeden ilk pilot.

kaynak: al jazeera, reuters

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;