Fransa

Fransa'da kamyonla saldırı: 84 ölü

Fransa'nın Nice kentinde Fransa Milli Günü kutlamaları sırasında bir saldırgan kullandığı kamyonu kalabalığın içine sürdü. 84 kişi hayatını kaybetti, 202 kişi yaralandı. Fransa Sağlık Bakanlığı, yaralılardan 48'inin durumunun kritik olduğunu açıkladı. 25 yaralı ise yaşam destek ünitesine bağlı.

Konular: Fransa

saldırı, promenade des anglais yolu üzerinde düzenlenen 14 temmuz ulusal gün kutlamaları sırasında gerçekleşti. kamyonu süren saldırgan, yerel saatle 23.30 sularında havai fişek gösterisini izlemek için toplanan kalabalığın içine girdi.

saldırgan, kamyonu 2 kilometre boyunca sürdü, bu sırada silahla ateş de açtı; 10'u çocuk 84 kişi hayatını kaybederken, 202 kişi de yaralandı. 

fransa sağlık bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 48 hastanın durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilirken, bunlardan 25’inin yaşam ünitesine bağlı tutulduğu bildirildi. 

[Fotoğraf: Reuters]

kamyon şoförü saldırgan, polis tarafından vurularak öldürüldü. kamyonda önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah bulundu.

nice matin gazetesi saldırganın 31 yaşında ve tunus kökenli olduğunu yazdı. gazete, saldırganın nice kentinde yaşadığını belirtti.

içişleri bakanı: savaştayız

fransa içişleri bakanı bernard cazeneuve, nice saldırısının ardından bölgede acil durum seviyesinin "saldırı alarmı" olarak ayarlandığını söyledi.

nice'e giderek inceleme yapan cazeneuve, "terör tehdidinin yüksek olduğunu biliyorduk" dedi ve "savaştayız. güvenlikten ödün vermemek için tüm güvenlik teşkilâtı olarak seferberlik hâlimiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

kaynak: afp, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;