Futbol

Futbol Zirvesi'nde ne konuşulacak?

Türk futbolunun sorunları bugün düzenlenecek Futbol Zirvesi'nde masaya yatırılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı toplantıda Vieri, Abidal ve Desailly gibi eski yıldızlar da olacak.

Konular: Spor
[Fotoğraf: Reuters / Arşiv]

bein sports ve kulüpler birliği tarafından düzenlenen 2. futbol zirvesi'nde 'futbola değer' teması çerçevesinde, sahadaki futbolculardan hakemlere, teknik kadrolardan kulüp yönetimlerine, taraftarlardan saha gerisinde hizmet sunan görevlilere, sponsorlardan yayın ekiplerine kadar futbolun her boyutu ele alınacak. 

uefa, uluslararası olimpiyat komitesi (ioc), nba, bundesliga, la liga, uluslararası futbol birliği kurulu (ifab) gibi kurumların üst düzey yöneticilerinin yanı sıra, türk ve dünya futbol endüstrisine yön veren uzman isimler, türkiye futbol federasyonu yönetimi ve milli takım oyuncuları yer alacak. 

zirvede cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın yanı sıra bein sports ceo'su yousef al obaidly, la liga ceo'su javier gomez, türkiye futbol direktörü fatih terim, uluslararası olimpiyat komitesi pazarlama direktörü timo lumme, bundesliga strateji direktörü steffen merkel, eski futbolcular marcel desailly, christian vieri, eric abidal ve les ferdinand gibi isimler tecrübelerini ve önerilerini paylaşacak. 

panel saat 10'da başlayacak.  "oyunun pazarlanması ve iş birliğinin önemi" başlıklı oturumda, bein media group strateji ve yatırımlardan sorumlu icra kurulu üyesi ziad hammoud, nba avrupa direktörü üst düzey başkan yardımcısı benjamin morel, uluslararası olimpiyat komitesi pazarlama direktörü timo lumme ile thy yönetim kurulu başkanı ilker aycı konuşma yapacak.

"oyunun işletmesi" başlıklı oturumda la liga genel direktörü javier gomez,  uefa finansal fair play direktörü andrea traverso ve bundesliga strateji direktörü steffen merkel yer alacak. ardından, beşiktaş kulübü başkanı fikret orman, galatasaray kulübü başkanı dursun özbek ile borussia mönchengladbach başkanı rolf königs'in katılımıyla "güçlü lig ve güçlü kulüplere sahip olmanın önemi" başlıklı panel düzenlenecek.

zirvenin "oyun" başlıklı son oturumunda ise uluslararası futbol birliği kurulu genel sekreteri lukas brud, doublepass üst yöneticisi hugo schoukens, belçika futbol federasyonunun eski üst yöneticisi steven martens konuşacak ve ardından eski ünlü futbolcular marcel desailly, christian vieri, eric abidal ile les ferdinand'ın katılımıyla panel yapılacak.

ilk zirvede neler konuşulmuştu?

ilk zirvede liglerin zirveye bakış açısı, kulüplerin zirveye bakış açısı, yeni nesil medya tüketimi, futbolun marka değeri ve sponsorluk yönetimi, yayıncı ilişkileri, yayın hakları ve kaliteli prodüksiyonlar masaya yatırılmıştı. tribünlerdeki taraftar azlığına da vurgu yapılan zirvede yıldırım demirören, fatih terim, chelsea ve manchester united'ın eski ceo'su peter kenyon da bir konuşma yapmıştı. 

kaynak: al jazeera


 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;