Türkiye Süper Ligi

Galatasaray ilk yarıda kazandı

Türkiye Süper Ligi’nin dördüncü haftasında Galatasaray sahasında Sivasspor’u ilk yarıda bulduğu gollerle 2-1 mağlup etti. Olcan Adın iki goldeki büyük katkısıyla karşılaşmanın yıldızı oldu.

Konular: Spor, Futbol, Galatasaray
İki takımın geçen sezon Türk Telekom Arena'da oynanan maçı 2-1 Galatasaray üstünlüğü ile sona ermişti. [Fotoğraf: AA]

ligde eskişehir beraberliği ve balıkesir mağlubiyetiyle zor günler geçiren galatasaray, sivasspor’u konuk etti. roberto carlos yönetimindeki misafir takım ligdeki ilk galibiyetini almak için sahaya çıktı.

geçen hafta istifa eden ve 18 ekim'deki seçimde aday olmayacağını açıklayan ünal aysal karşılaşmayı tribünde takip etti.

sarı kırmızılılarda cezası biten felipe melo ilk 11’de başladı. teknik direktör cesare prandelli, üçlü savunmayla maça başladı. henüz 2’nci dakikada sivas gole çok yaklaştı. ceza sahasında topla buluşan utaka iyi vuramayınca üstünlük şansı kaçtı.

ilk dakikalarda tempo çok yüksekti. 4’te burak ile duvar pası yapan dzemaili, çaprazdan iyi vurdu. top az farkla dışarı gitti. 7’de bu utaka bir kez daha savunma arkasına kaçtı. muslera çıkıp açıyı iyi kapatınca golsüz eşitlik korundu. tarık’ın 10’da yaptığı hata ile aatif chahechouhe, muslera ile karşı karşıya kaldı. golcü oyuncu kötü bir vuruşla topu dışarıya vurdu.

bu dakikadan sonra galatasaray rakip sahada daha çok topla oynamaya başladı. üst üste kazanılan köşe vuruşlarından golü de buldu. 19’da olcan’ın ortasında chedjou iyi yükseldi. top direkten filelerle buluştu.

golle beraber sarı kırmızılılar daha iyi bir görüntü çizdi. 30’da olcan ceza sahasında ibrahim toraman tarafından düşürüldü. kazanılan penaltıda burak’ın vuruşunu ertuğrul kurtarsa da golcü oyuncu dönen topu filelerle buluşturdu.

ilk 45 dakika 2-0’lık skorla sona erdi.

ikinci devrede sarı kırmızılılar daha sakin bir görüntü çizdi. puan almak için risk alan sivasspor karşısında burak’ın savunma arkası koşularıyla pozisyon bulan ev sahibi farkı açamadı.
56’da oyuna giren chrisantus, 70’te farkı bire indirmeyi başardı. hakan balta’nın kaptırdığı topta hızlı çıkan sivasspor’da topla son buluşan chrisantus skoru 2-1’e getirdi. beraberlik için bastıran sivas, üst üste pozisyonlar buldu.

galatasaray 82'de farkı arttırma şansını tepti. tarık'ın içeriye çevirdiği topu selçuk, yekta'nın önüne bıraktı. onun vuruşunda savunma son anda topu engellemeyi başardı. 

sivas 86'da beraberliğe çok yaklaştı. hızlı çıkan konuk ekipte utaka çalımlarla ceza sahasına yaklaştı. vuruşunda muslera gole izin vermedi. 

kalan dakikalarda başka gol olmayınca galatasaray mücadeleyi 2-1 kazandı. sarı kırmızılılar puanını yediye yükseltirken, sivasspor iki puanda kaldı.

taraftar ilgisi az

galatasaray-sivasspor karşılaşmasına taraftarların ilgisi düşük oldu.

e-bilet uygulamasına başlanmasının ardından tribünleri tamamen dolduramayan galatasaray'ın, sivasspor karşısında yaklaşık 20 bin taraftarı izledi.

ayrıca, az sayıda sivasspor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden müsabakayı takip etti. 

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;