Türkiye Süper Ligi

Galatasaray Karabük'te teklemedi

Galatasaray, Karabükspor deplasmanından 2-1’lik galibiyetle döndü. Sarı Kırmızılı ekibin gollerini Chedjou ve Umut Bulut attı.

Konular: Spor, Futbol, Galatasaray
Dortmund karşısında yedek soyunan Burak Yılmaz, Karabük maçında ilk 11'de sahaya çıktı. [Fotoğraf: AA]

haftaya lider fenerbahçe’nin averajla gerisinde ikinci basamakta giren galatasaray, bu sonuçla puanını 19’a yükseltti. karabükspor ise yedi puanda kaldı.

henüz üçüncü dakikada galatasaray'ın kazandığı korneri selçuk inan kullandı. ceza sahasına gelen topa iyi yükselen chedjou kafayla topu ağlara gönderdi.
 

DOKUZUNCU HAFTA

sivas 1-1 eskişehir
gaziantep 1-0 akhisar
mersin 2-1 balıkesir
karabük 1-2 galatasaray
fenerbahçe 2-1 rize
kasımpaşa 2-2 gençlerbirliği
erciyes 1-1 bursa
trabzon 3-2 konya
başakşehir 1-2 beşiktaş

20’de sneijder’in ara pasında topla buluşan dzemaili'nin sert şutunda kaleci başarılıydı.

32’de geri pas vermek isteyen yiğit incedemir, topu burak yılmaz'ın önüne gönderdi. burak’ın vuruşunda kaleci waterman yine başarılıydı.

36’da hakan özmert'in sert şutunda kaleci muslera, topu güçlükle kornere çelebildi. 41’de yine hakan özmert’in şutunda top bu kez az farkla üstten dışarı çıktı.

55’te kazanılan serbest vuruşta selçuk inan’ın güzel vuruşunda waterman köşeye uzanarak topu çeldi.

57’de karabükspor’un kullandığı köşe vuruşuna kale alanı içinde yükselen emre güngör, kafayla skora denge getirdi.

67’de sneijder’in yerine oyuna giren umut bulut, iki dakika sonra dzemaili’ye pasını verdi ama bu oyuncunun vuruşu az farkla dışarı gitti.

bu pozisyondan iki dakika sonra umut’un golü geldi.

sol kanatta topla buluşan dzemaili ortasını yerden arka direğe doğru gönderdi. altıpas sağ çaprazına doğru hareketlenen umut bulut tek vuruşla galatasaray’ın yeniden öne geçmesini sağladı.

86’da gelişen galatasaray kontratağında kalesini terk eden waterman’ı çalımlamak isteyen burak, topu ayağından fazla açtı. burak’ın kaleye çevirdiği topa yetişen waterman, topu kornere çeldi.

kalan dakikalarda iki ekibin de çabaları gol getirmedi ve üç puan 2-1’lik skorla galatasaray’ın oldu.

prandelli: spekülasyon mesleğimizin bir parçası

galatasaray teknik direktörü cesare prandelli, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "zor bir statta iyi bir maç oynadık. organize bir takıma karşı oynayacağımızı biliyorduk. maçın ilk 30 dakikasını iyi yönettik" dedi.

alınan her mağlubiyetten sonra teknik direktörle ilgili spekülasyon yapıldığının hatırlatılması üzerine prandelli, şunları söyledi:

"spekülasyon mesleğimizin bir parçası. galatasaray 10 yıldır bu kadar puan toplamamıştı. çok çalışıyoruz. spekülasyonlar her zaman sıfır puan getirir. biz şu an birinciyiz."

bosna hersek teknik direktörü saffet susiç'in galatasaray'dan iki yöneticiyle görüşmesi ve milli takımı bırakamayacağı şeklindeki açıklamaları ile ilgili düşünceleri sorulan prandelli, bunun bir spekülasyon olduğunu ve bu nedenle yorum yapmayacağını dile getirdi.

kardemir karabükspor teknik direktörü tolunay kafkas ise ilk 15 dakika saha dizilişi nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını, sonra oyunda dengeyi kurup pozisyon üretmeye başladıklarını söyledi.

oyunun hakimiyeti ellerindeyken ikinci golü yediklerini vurgulayan kafkas, "golü yedikten sonra tekrar gol aramaya başladık. üzücü olan oyun üstünlüğü elimizdeyken golü yememizdi. ciddi sıkıntılar içindeyiz. sakat oyuncularımızın aynı bölgeden olması takımı kurmada ve hamle yapmada bize büyük sıkıntılar yaşatıyor. antrenörlüğümüz gelişiyor. hakkımız mağlubiyet değildi" dedi.

burak bu kez ilk 11’deydi

kardemir karabükspor'da sakatlıkları süren ahmet ilhan özek, emre özkan, viola ve sow ile sarı kart cezalısı traore sahada yer almadı.

galatasaray'da da sakatlığı bulunan semih kaya ile goran pandev, alex telles ve veysel sarı'nın yanı sıra sarı kart cezalısı olcan adın, kardemir karabükspor karşısında forma şansı bulamadı.

semih kaya'nın yerine koray günter 11'de yer aldı.
prandelli, dortmund'a karşı sol bek oynayan hakan balta'ya bu maçta da forma verdi. dordmund deplasmanında yedek soyunan burak, takımdaki yerini alırken, sabri de geçen hafta olduğu gibi yine sağ bekte görev yaptı.

geçen sezon kiralık olarak kardemir karabükspor'da oynayan ve sezon başında teknik direktör prandelli'nin isteği üzerine takıma dönen furkan özçal, bu maçta eski takımına karşı yedek soyundu.

kaynak: al jazeera, aa ve dha
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;