Galatasaray

Galatasaray pes etmedi

Konuğu Gaziantepspor'u Hakan Balta'nın bitime beş dakika kala attığı golle yenen Galatasaray, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Konular: Spor, Futbol
Galatasaray ikinci yarıda daha baskılı oynadı. [Fotoğraf: AA]

galatasaray özellikle maçın son 20 dakikasında chedjou ve burak ile pozisyonlar yakaladı ama kendisine galibiyeti getirecek golü 85'e kadar bulamadı.
 

28. hafta

sivasspor 1-2 mersin i.y.
bursaspor 4-1 başakşehir
rizespor 1-3 kasımpaşa
eskişehirspor 1-1 fenerbahçe
pazar
balıkesirspor 1-1 erciyesspor
torku konya 2-1 akhisar bld.
gençlerbirliği 1-1 trabzonspor
galatasaray 1-0 gaziantepspor
pazartesi
beşiktaş-karabük

bu dakikada kullanılan köşe vuruşunu ön direkte kafayla tamamlayan hakan balta, 1-0'lık galibiyeti ilan etti.

28 hafta sonunda 61 puana çıkan galatasaray, eskişehirspor ile berabere kalan 60 puanlı fenerbahçe'yi geçti ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

58 puanlı beşiktaş pazartesi günü ankara'da ağırlayacağı karabük'ü yenerse, haftayı galatasaray'ın averajla önünde lider kapatacak.

hamzaoğlu: melo gereksiz konuşmuş

galatasaray teknik direktörü hamza hamzaoğlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "dünkü fenerbahçe maçından sonra bugünkü maç çok daha önem kazanmıştı. ilk yarıda istediğimiz oyunu oturtamadık. skoru bulma isteği olumsuz etkiledi. ikinci yarıda sabırlı oynamayı ön plana çıkardık. gol geç geldi ama şükürler olsun attığımız golle galip geldiğimiz mutluyuz. 6 maç kaldı ve kalan maçlarda da galip gelerek mutlu sona ulaşmak istiyoruz" dedi.

sarı kırmızılı futbolcu melo'nun maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı, 'gaziantepspor sezon başından beri böyle oynasaydı şampiyonluğa oynardı' şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine konuşan hamzaoğlu şunları söyledi: "melo gereksiz konuşmuş. biz bunları düşünecek olursak diğer işleri bir kenara bırakmamız gerekecek."

melo 69 gün sonra lig maçına çıktı

galatasaray teknik direktörü hamza hamzaoğlu, ligde son oynadıkları ve 2-1 yenildikleri trabzonspor müsabakasının ilk 11'inde 3 değişikliğe gitti.

sarı kırmızılı teknik adam, sarı kart cezalısı olan wesley sneijder'in yerine emre çolak'ı, sakat olan hamit altıntop'un yerine felipe melo'yu ve yedek soyundurduğu yasin öztekin'in yerine ise olcan adın'ı ilk 11'de sahaya sürdü.

ligde en son 20'nci haftadaki balıkesirspor müsabakasında oynayan ve ardından bel fıtığı ameliyatı geçiren melo, 16 şubat'ta yapılan bu müsabakanın ardından 69 gün sonra takımıyla yeniden lig maçına çıktı.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;