Euro 2016

Galler tarih yazdı

Euro 2016 çeyrek finalinde Belçika'yı 3-1 yenen Galler tarihindeki en büyük başarıyı yakaladı. Galler'in yarı finaldeki rakibi Portekiz.

Konular: Spor, Futbol
Galler'in en büyük başarısı [Reuters]

maçta perde harika bir golle açıldı. radja nainggolan 13. dakikada ceza sahası dışından gelişine sert vurdu ve topu filelere gönderdi. 31. dakikada ise maça beraberlik geldi. sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ashley williams'ın kafa vuruşu kalesi courtois'ı çareiz bıraktı ve ik yarı 1-1 sona erdi.

ikinci yarıya da belçika iyi başladı ama golü bulan galler oldu. hal robson-kanu ceza sahası içinde iki rakibinden çok iyi sıyrılarak topu filelere gönderdi ve galler 2-1 öne geçti. 86. dakikada ise sam vokes galibi belirledi. sağ kanattan yapılan ortaya iyi yükselip vuran vokes takımının üçüncü golünü attı.

galler, daha önce 1958 dünya kupası'nda çeyrek final oynamış, brezilya'ya elenmişti. galler yarı finalde portekiz ile oynayacak.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;