Euro 2016

Galler'in 57 yıllık hedefi

1958 Dünya Kupası'nda sonra bir daha büyük turnuva görmeyen Galler, tam 57 yıl süren bu hasreti sonlandırmak istiyor. Gareth Bale ve arkadaşları bu kez hedefe çok yakın.

Konular: Spor, Futbol
Galler'in Real Madridli yıldızı Bale son dönemde çok formda [Reuters]

galler, 2016 avrupa futbol şampiyonası elemeleri b grubu'nda 6 maç sonunda 14 puanla lider durumda. takipçisi belçika'nın 11, israil ve kıbrıs rum kesimi'nin 9'ar puanları var.

1958 dünya kupası'nda sonra büyük turnuvalara katılamayan galler, euro 2016'yı her şeyden çok istiyor.

chris coleman'ın çalıştırdığı galler, perşembe günü kıbrıs rum kesimi ile deplasmanda üç gün sonra da evinde israil ile oynayacak.

galler bu maçları kazanırsa fransa'yı garantileyebilir.

50'inci kez milli formayı giymesi beklenen kaleci wayne hennessey, "hepimiz konsantre olmuş durumdayız. ülkemiz için en iyisini istiyoruz ama şimdilik ilk olarak galibiyeti düşünüyoruz. kıbrıs rum kesimi güçlü bir takım. henüz görevimiz tamamlanmış değil. ama bu bizim elimizde. amacımıza ulaşacağız" ifadesini kullandı.

galler, euro 2004'e katılmayı play off maçında rusya'ya karşı son anda kaçırmıştı.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;