Afrika

Gambiya 'İslâm devleti' oldu

Gambiya Devlet Başkanı Yahya Jammeh, ülkesinin bundan böyle "İslâm devleti" olduğunu ilân etti.

Konular: Afrika
Gambiya Devlet Başkanı Yahya Jammeh [Fotoğraf: Getty / Arşiv]

gambiya devlet başkanı yahya jammeh, batı afrika ülkesi gambiya'nın sahil kenti brufut'ta yaptığı açıklamada, "gambiya'nın kaderi, yüce allah'ın ellerindedir. bugünden itibaren gambiya bir islâm devletidir. vatandaşlarımızın haklarına saygı duyan bir islâm devleti olacağız" dedi.

ülkesinde 1994 yılından bu yana devlet başkanı olan jammeh'in açıklaması, gambiya devlet başkanlığı'nın internet sitesinde yayınlandı.

resmi rakamlara göre, gambiya'nın bir buçuk milyonluk nüfusunun yüzde 90'ı müslüman.

yerel basında yer alan haberlerde de, jammeh'in "islâm devleti" ilânının, ülkedeki azınlıkların özgürlüklerine gölge düşürmeyeceğini vurguladığı belirtildi.

jammeh'in, gambiya'daki hristiyanların dini ibadetlerini yerine getirmeyi sürdüreceği, "islâm devleti" ilânının, ülkede kadınların giyimlerine kısıtlama getirilmek için kullanılmasına izin verilmeyeceğini dile getirdiği savunuldu.

afrika'da "islâm devleti" olan bir diğer ülke de moritanya.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;