Gazze

Gazze'de akaryakıt krizi

İsrail'in Hamursuz Bayramı nedeniyle Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı kapatmasıyla, bölgedeki akaryakıt sıkıntısı had safhaya ulaştı. Cezayir’den yardım getiren aktivistler ise Hamas Hükümeti Başbakanı Heniye ile bir araya geldi.

Gazze'de akaryakıt satabilen birkaç istasyonda uzun araç kuyrukları oluştu. [AA]

israil, hamursuz bayramı nedeniyle krem ebu salim sınır kapısı'nı kapattı. gazze'deki akaryakıt sıkıntısı had safhaya ulaştı. akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu.

gazze'de taksi şoförlüğü yapan rabah ebu muhsin, bir iki istasyon dışında akaryakıt satışının yapılmadığını söyledi. 

ebu muhsin, istasyonlarda yakıt bulunmaması nedeniyle binlerce taksi şoförünün cuma gününden bu yana çalışamadığını dile getirdi.

akaryakıt şirketleri derneği sözcüsü muhammed abadile de, yahudi bayramları sırasında sınır kapısının sürekli kapalı tutulması sonucu gazze'deki araçların yüzde 50'sinin trafiğe çıkamadığını söyledi.

israil, hamas'ın 2006 yılında seçimleri kazanıp iktidara gelmesinin ardından gazze'ye abluka uygulamaya başlamış, sınır kapılarını kapatmıştı. beyt hanun sınır kapısı, özellikle yabancı pasaport taşıyanların girişi için açık tutulurken, kerm ebu salim sınır kapısı ise ticari ürün geçişi için kısmen açık bırakılmıştı. 

aktivistler gazze'de

gazze'deki hamas hükümeti başbakanı ismail heniye, cezayir'den insani yardım taşıyan "kilometrelerce öteden tebessüm-26" kafilesini kabul etti.

Cezayir'den yardım getiren aktivistleri Hamas Başbakanı Heniye kabul etti. [AA]

hükümetin haber ajansı ray'da yer alan haberde, heyeti kabul eden heniye'nin, israil'in ablukası altındaki gazze'ye yardım getiren kafileyi memnuniyetle karşıladığını ifade ettiği belirtildi.

haberde, heniye'nin, "sekizinci yılında israil ambargosunu delmek için harcanan çabalara ortak olanlara teşekkür ediyoruz" ifadesine yer verildi.

cezayir'den yola çıkan ve dün gazze'ye ulaşan yardım kafilesinde cezayir, ingiltere ve libya'dan 35 aktivist bulunuyor. 

mısır, 3 temmuz 2013'te ordunun yönetime el koymasının ardından israil'in ablukası nedeniyle gazze'nin dünyayla tek bağlantı noktası durumundaki refah sınır kapısı'ndaki geçişlere, istisnai olarak ve kısıtlı zamanlarda izin veriyor.

 kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;