Bilim-Teknoloji

'Geleceğe Dönüş' ayakkabısı 2015'te geliyor

Nike, Geleceğe Dönüş 2 filminin kahramanı Marty Mcfly'ın giydiği ayakkabıları 2015 yılı içinde piyasaya sunmayı amaçladığını açıkladı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Marty Mcfly ayakkabıları satış patlamasına neden olabilir. [Fotoğraf: Getty]

nike, geleceğe dönüş serisinin ana kahramanı martin mcfly'ın giydiği ayakkabıları bu yıl içinde gerçeğe dönüştürmeyi planlıyor. nike air mag olarak adlandırılan ve enerji kayışları (bağcıkları) bulunan ayakkabı, martin mcfly ve dr. emmett 'doc' brown'ın 2015'e yolculuk yaptıkları geleceğe dönüş 2 filmine istinaden bu yıl içinde piyasaya sürülecek.

nice kicks sitesine açıklama yapan nike'ın novasyon birimi başkanı tinker hatfield, nike air mag'in piyasaya sürüleceği kesin tarih ve fiyat hakkında bilgi vermezken, henüz yılın bitmesine çok vakit olduğunu belirtti.

mashable'a açıklama yapan nice kicks'in yayımcısı matt halfhill ise "nike'ın bile bu ayakkabıya ne kadar büyük bir talep olduğunu anladığından emin değilim" ifadesini kullandı.

Marty Mcfly'ın ayakkabıları bu yıl gerçeğe dönüşecek.
[[Fotoğraf: Universal Pictures]]

2011'de sinyali verildi

geleceğe dönüş ayakkabılarının ilk sinyalini 2011'de veren nike, o yıl 1500 tanesini açık artırmada sunduğu nike mag ayakkabısını tasarlamıştı. nike air mag'in ilk prototipi olarak kabul edilen ayakkabı, geleceğe dönüş serisinde başrol oynayan michae j. fox'un adını taşıyan derneğe aktarıldı. yardım, fox'un da mücadele ettiği parkinson hastalığının tedavisi için kullanıldı.

reddit'te yer alan bilgilere göre, 2015 birçok geleceğe dönüş teknolojisinin hayata geçişine tanık olacak. bunlar arasında pepsi'nin üzerinde çalıştığı fütürist kutular da yer alıyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;