Suriye'de iç savaş

'General'den cesetlerle poz

İşkence edilerek asılmış iki insan cesediyle poz veren bir askerin yer aldığı fotoğraf, internette tepki topladı. Uluslararası Ceza Hukuku Uzmanı Diala Chehade, Esed’e bağlı generallerden İsam Zehreddin olduğu iddia edilen askerin yargılanacağından şüpheli.

suriyeli sosyal medya kullanıcıları, son günlerde suriye’nin deyr ez zor bölgesindeki rejim operasyonlarının komutanı general isam zehreddin’e ait olduklarını iddia ettikleri bir fotoğraf paylaşıyor. bizim sansürlemek zorunda olduğumuz bu fotoğrafta, işkence edilmiş iki kişinin yanında duran bir asker bulunuyor.

al jazeera’nin ulaştığı kaynaklar, öldürülen kişilerin kim olduğunu bilmiyor. ancak fotoğrafta, iki kişinin parçalandıktan sonra asılmış oldukları görülüyor.

suriye’de esed rejimine bağlı ordudan general isam zehreddin’in oğlunun da son zamanlarda benzer fotoğraflarının yayımlanması, fotoğraftaki ismin isam zehreddin olması ihtimalini artırıyor.

uluslararası ceza hukuku uzmanı diala chehade, isam zehreddin olduğu iddia edilen askerin yargılanacağından şüpheli:

“gelecekte suriye’de meşru bir hükümet uluslararası ceza mahkemesi’nin yargılama yetkisini kabul ederse; suriye’deki silahlı çatışmalara katılan rusya, böyle bir başvuruyu büyük ihtimalle veto eder.”

birleşmiş milletler suriye özel temsilcisi staffan de mistura'nın 23 nisan'da açıkladığı resmi olmayan tahminine göre, 2011’de başlayan suriye iç savaşı yaklaşık 400 bin kişinin ölümüne neden oldu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;