PKK

Geylani Camii'nde tahribat

PKK'lıların yaklaşık 1 aydır sığınak olarak kullandığı Şırnak'ın en büyük camisi Geylani Camii'ne asker zırhlı araçla ulaştı. Caminin tahrip edildiği ve Kur'an sayfalarının etrafa saçıldığı görüldü.

Konular: PKK, Türkiye

şırnak'ta pkk ile devam çatışmalarda yeni mahalle'ye haftalar sonra zırhlı araçlarla giren güvenlik güçleri, örgütün çatışmalarda sığınak olarak kullandığı geylani camii'ndeki tahribatla karşılaştı.

caminin duvarlarını paramparça bulan askerler, çevreye saçılmış hâlde bulunan kur'an-ı kerim sayfalarını topladı.

kent merkezinde pkk'lıların yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların bertarafı, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 mart'ta başlatılan "şehit jandarma üsteğmen mehmet çifci operasyonu" sürüyor.

yaklaşık 1 ay kaldılar

ismetpaşa, gazi paşa ve bahçelievler mahallelerinde çatışmalar sürüyor. çatışmaların yoğun yaşandığı yerlerden biri de yeni mahalle. burada kentin en büyük camisi olan geylani camii'ne güvenlik güçleri zırhlı araçlarla ulaştı. 

pkk'nın bir ay süreyle sığındığı camideki çok sayıda kur'an-ı kerim'in parçalandığı, bir kısmının yakıldığı ve yere saçıldığı görüldü. camideki motif ve süslemelerin de zarar gördüğü tespit edildi. 

caminin kapısına patlayıcı tuzakladılar

pkk'lıların cami girişine el yapımı patlayıcıyı ahşap zeminin altından geçirdiği ve yaklaşık 100 metrelik kablo aracılığıyla saldırı amacıyla infilak ettirdikleri belirlendi. patlama nedeniyle caminin büyük bölümünde hasar meydana geldi.

operasyon sürüyor

kentte 70 gündür devam eden operasyonlarda 408 pkk'lı öldürüldü. 191 barikat kaldırıldı, 29 çukur kapatıldı. operasyonda bin 122 el yapımı patlayıcı da imha edildi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;