Göç

Göçmenlerin İspanya sevinci

Yüzlerce göçmen, Kuzey Afrika'da Fas topraklarıyla çevrili İspanya kenti Ceuta'ya yasa dışı bir şekilde geçti. Göçmenlerin sevinci, kameralara yansıdı.

Konular: Göç, Afrika, İspanya

kuzey afrika'da fas topraklarıyla çevrili ispanya kenti ceuta'ya cuma sabahı yüzlerce göçmen yasa dışı bir şekilde geçti. anadolu ajansı ve reuters, 150-250 göçmenin sınırı aştığını duyururken, afp bu sayıyı 400 olarak verdi.

ceuta yerel yönetiminden yapılan açıklamada, yerel saatle 06.00 sıralarında yaşanan yasa dışı göç akınında, orta ve güney afrika ülkeleri kökenli çok sayıda göçmenin dikenli teller ve 6 metreyi bulan beton duvarlarla örülü sınır hattından ispanya tarafına geçmeye çalıştığı belirtildi. göçmenlerin ispanya tarafına geçmeyi başardığı, sağlık durumu ciddi olan bulunmasa da birçoğunun kesik veya düşme sonucu yaralandığı duyuruldu. yaralananlar arasında göçmenleri durdurmaya çalışan 2 jandarma görevlisinin de olduğu açıklandı.

bu arada ab toplantısı için brüksel'de bulunan ispanya içişleri bakanı juan ignacio zoido, ceuta'ya giren göçmenlerin büyük çoğunluğunun yakalandığını söyledi. ispanya, göçmenlerin iltica talebini değerlendirecek.

ceuta'da son olarak 31 ekim'de 232 göçmen ispanya tarafına geçmişti. uluslararası göç örgütü’ne göre, 2016’da ispanya’ya 10 bin 800 göçmen ulaştı.

kaynak: reuters, aa ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;