Ortadoğu

Golan'da patlama: 1 ölü

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde meydana gelen patlamada 15 yaşındaki bir İsrailli çocuk öldü, iki kişi yaralandı. İsrailli yetkililer, saldırının Suriye tarafından havan topuyla yapıldığını belirtti.

israil-suriye sınırındaki golan tepeleri'nde meydana gelen patlama, israil savunma bakanlığı için çalışan sivil müteahhitleri taşıyan bir aracın geçişi sırasında oldu.

ilk bilgiler bir müteahhitin öldüğü yönündeydi ama daha sonra araçta olan 15 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiği ortaya çıktı. iki kişi de yaralandı.

askeri kaynaklara göre, müteahhitler sınırda tel örgülerin yenilenmesi için çalışıyordu.

suriye'de savaşın başladığı üç yıldan fazla bir süredir tartışmalı sınırın ilk defa israil tarafında ölen biri oldu.

israil savunma güçleri bu saldırının planlı olduğu görüşünde.

israil ordusu olaya suriye'deki askeri hedeflere tank ateşi açarak misilleme yaptı. israil başbakanı binyamin netenyahu’nun sözcüsü mark regev, al jazeera’ye bu saldırının sebepsiz olduğunu ve cevap verme haklarının olduğunu söyledi.

suriye'de esed rejimi ile muhalifler arasındaki çatışmalar sınıra yakın bölgelerde devam ettiğinden golan tepeleri'ne sık sık havan topu düşüyor.

mart ayında golan tepeleri'nde yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlamasıyla dört israil askeri yaralanmıştı. israil savunma bakanı moşe yalon saldırıdan esed rejimini sorumlu tutmuş, suriye askeri hedeflerinin vurularak saldırıya karşılık verildiğini açıklamıştı.

suriye'nin güneybatısı ile israil'in kuzeydoğusunda olan golan tepeleri, 1967'deki altı gün savaşı'nda israil  tarafından işgal edilmişti. 1981'de israil'in tek taraflı ilhak ettiği golan tepeleri, uluslararası arenada "işgal edilmiş toprak" olarak kabul ediliyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;