Bilim-Teknoloji

Google SpaceX'e yatırım yapabilir

Google'ın uzaydan internet sunma projesine yatırım yapacağı iddia edildi. SpaceX'in konuyla ilgili çalışmalarına dahil olacağı iddia edilen firma ilk etapta 10 milyar doları gözden çıkardı.

Konular: Bilim-Teknoloji
SpaceX dünya etrafında dönen yaklaşık 700 uydu ile uzaydan internet hizmeti sunmayı hedefliyor
SpaceX dünya etrafında dönen yaklaşık 700 uydu ile uzaydan internet hizmeti sunmayı hedefliyor [Fotoğraf: SpaceX]

kasım ayında girişimci ve spacex firmasının ceo'su elon musk'ın alçak irtifada hareket eden uydular yardımı ile uzaydan dünya'ya internet ağı kuracağı iddia edilmişti. kısa bir süre önce konuyla ilgili resmi açıklamayı yapan musk, yaklaşık 1110 metre irtifaya konumlandırılacak 700'e yakın uydu ile tüm dünyaya internet ağı kurma projesini duyurdu.

the information isimli yayının haberine göre google, spacex ile uydudan internet projesi konusunda görüşmelere başladı. yapılacak yatırımın miktarı ve şartları henüz belli olmazken, konuşulan rakamların 10 milyar dolar civarında olduğu düşünülüyor. her iki firmadan da şimdilik resmi bir açıklama gelmedi. ancak haberdeki bilgilere göre görüşmeler son aşamaya geldi ve kısa bir süre sonra resmi açıklama yapılabililir.

google daha önce de özellikle gelişmekte olan ülkelere internet hizmeti sunmak için bazı çalışmalar yapmıştı. sıcak hava balonlarıyla internet ağı kurmayı hedefleyen firma, halen projesi üzerinde çalışıyor. firmanın afrika gibi internet bağlantısının yaygın olmadığı ülkelere internet sunmasının altında yatan temel sebeb potansiyel müşteri ağını geliştirmek. benzer bir çalışma sosyal ağ facebook tarafından da yapılıyor.

kaynak: the information

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;